nn

Заводський музей відсвяткував свій золотий ювілей

29 червня, 2017

Гостей протягом дня було чимало: діти і дорослі, групами і поодиноко, родинами, парами друзів і знайомих – усіх своїх відвідувачів 27 червня  зустрічав ювіляр. Ветерани – ті, хто стояв у витоків і відданою працею  кував славетну історію нашого підприємства, по праву першості привітали ювіляра своїм візитом. У них цього дня була зустріч під дахом рідної трудової домівки.

Дуже почесним та хвилюючим для кразівців був візит справжніх професіоналів музейної справи – представників Кременчуцького та Полтавського краєзнавчих музеїв. Обізнані фахівці уважно слухали розповідь про минуле «КрАЗу», видатні події, злети та падіння лідера вітчизняного машинобудування. Кременчужани пораділи, що заводу вдалося зберегти в експонатах свою історію, що в кризовий час знайшли можливість для реконструкції музейного приміщення та його сучасно обладнали, чого на жаль, до сих пір не можуть вони дочекатися від міської влади. Зокрема, заступник директора Кременчуцького краєзнавчого музею Ірина  Соколова відзначила: «Чудовий музей, дуже приємна, змістовна і цікава експозиція. Це, перш за все, шана заводу своїм робітникам, які давали життя виробництву, а завод – розвиток місту. Дуже вдячні за цікаву екскурсію. Бажаємо довгих років успіху вашому музею.»  Полтавчани  порадили «Так тримати!» «Відвідавши музей, бачимо, що справа популяризації історії ПрАТ «АвтоКрАЗ» не згасла. Поздоровляємо з 50-річчям музею і бажаємо знайти гідного оберігача цієї скарбниці історії підприємства. Щиро вдячні. Щасти вам.»,в свою чергу додав директор Полтавського краєзнавчого музею ім.В.Кричевського Олександр Супруненко.

Велика група учнів та випускників ВПУ№7 – базового учбового закладу, яке постачає робітничі кадри в тому числі й на автозавод – також цього дня були серед численних відвідувачів. Юнаки й дівчата цікавилися минулим провідного  машинобудівного  підприємства міста та країни, із задоволенням оглянули експозицію раритетної та сучасної техніки, розташовану із нагоди свята під відкритим небом навпроти заводу. Роздивлялися і фотографувалися  - групами та селфі.

Були й іногородні почитателі автівки КрАЗ – із Дніпра, Горішніх плавнів, а також мешканці сіл і містечок, що навколо Кременчука.

Приємно, що кразівці прийняли активну участь у заході. І це – не дивно, бо історію автозаводу творили їх діди, батьки, знайомі та друзі . А сьогодні її пишуть вони – нинішнє покоління, своїми трудовими буднями та святами, перемогами й поразками. Вони – одна велика родина, яка розуміє, що історія «КрАЗу» об’єднує автозаводців усіх поколінь вже понад 70 років.

Офіційно запрошували й мера Кременчука із командою, проте, на жаль, вони не знайшли часу протягом дня завітати на «КрАЗ». Проте ми вдячні усім, хто, не зважаючи на відстань та спеку, знайшов час, аби разом із «КрАЗом» відсвяткувати ювілейний день народження його музею.    

 
 
 
Кількість переглядів 1442

Архів новин