nn

Із Дніпра до Кременчука — за історією «КрАЗа»

21 липня, 2017

Група в соцмережах «Українські автомобілі» — молоді ентузіасти-автолюбителі, за підтримки Профспілки автомобілістів та автовиробників Дніпра, їхали спеціально до Кременчука, аби попасти до музею «КрАЗа». Про музей автозаводу та його експонати вони багато дізнались з публікацій очевидців, бачили фотографії у інтернет-джерелах, проте вирішили на власні очі побачити експонати, що відображають історичний шлях розвитку лідера вітчизняного автопрому — автомобіля КрАЗ.

Слухали уважно екскурсовода, багато фотографували та фотографувались, задавали несподівані питання — було видно, що не з простої цікавості молодь напросилася на Кременчуцький автозавод: тема українського автомобілебудування їм відома, зрозуміла та цікава.

Побачивши на стенді фото автомобільного класу із оригінальним розрізним макетом всюдиходу КрАЗ-6322, гості вмовили показати навчальний центр підприємства, хоча це й не було передбачено програмою відвідування. Із неприхованою цікавістю та подивом вони переходили з класу в клас, розглядали сучасне обладнання, інтерактивні наглядові посібники та оригінальне оснащення центру.

На прощання дякували автозаводців за теплий прийом, а керівництво — за збережену історію, відзначивши: «КрАЗ» — єдиний автомобільний завод у країні, що має діючий музей: просторий сучасний зал, інформативні стенди, багате наповнення експонатами. Спасибі за збережену історію». Обіцяли повернутися, тому що вабить випробувально-демонстраційний полігон «КрАЗу», тестові заїзди машин по крутим перешкодам, раритетна та сучасна техніка, головний конвеєр — все, чим відомий Кременчуцький автозавод в країні та за її межами.

 
 
 
 
Кількість переглядів 1808

Архів новин