nn

Інтеграція українських виробників в один проект - розвиток економіки країни і збереження машинобудівної галузі

18 грудня, 2018

Давній і надійний партнер «КрАЗу» - Єристівський ГЗК, що входить до групи Ferrexpo, отримав перші 50 вантажних вагонів, виготовлених Крюківським вагонобудівним заводом. Урочистий захід з передачі першої партії продукції КВБЗ з символічним підписанням акту прийому-передачі та прес-конференція за участю  народного депутата України Костянтина Жеваго відбулися 17 грудня на підприємстві-виробнику.

У цьому проекті, разом з Крюківським вагонобудівним заводом, задіяні багато українських підприємства, серед яких – заводи групи «КрАЗ». Головне підприємство групи - Кременчуцький автозавод, зокрема, виробляє для вагонів черв'ячні сектора стоянкових гальм. Полтавський автоагрегатний завод виготовляє гальмівну апаратуру, а Токмацький ковальсько-штампувальний та Херсонський завод карданних валів - широкий асортимент поковок для різних вузлів вантажних вагонів.

Слід зазначити, що співпраця КВБЗ і «КрАЗу» останнім часом зазнала динамічного розвитку. Важливий спільний проект двох найбільших підприємств Полтавщини та Кременчука для ЗС України - траншейно-котлованна машина (ПЗМ), базою якої послужило броньоване шасі всюдихода КрАЗ-5233НЕ з оригінальною конструкцією: броньованими кабіною, моторним відсіком і паливним баком. Крім базового шасі, на замовлення «КВБЗ», Кременчуцький автозавод виготовив ряд оригінальних деталей для навісного обладнання. Також, під супер-ваговози КрАЗ крюків'яни створили напівпричіп КВБЗ-5001.000, призначений для транспортування в складі автопоїзда техніки і різних вантажів вагою до 60 тонн. Був також ряд спільних проектів зі створення військової та комунальної спецтехніки на базі КрАЗа.

«АвтоКрАЗ» із задоволенням відзначає, що аналогічні проекти з інтеграцією українських виробників сприяють завантаженню підприємств, їх стабільній роботі, зниженню соціальної напруженості, а також розвитку галузі та економіки країни в цілому.

 
 
 
Кількість переглядів 1789

Архів новин