nn

КрАЗ-5401Н2 із АBS+ESP завершив випробування в Угорщині з позитивним висновком

14 червня, 2019

Модернізований зразок автомобіля, виготовлений на базі шасі КрАЗ-5401Н2 (Євро-5), з гальмівною системою, оснащеною дослідним комплектом антиблокувальної системи гальмування (ABS8)  із  функцією забезпечення стійкості транспортного засобу / динамічної стабілізації руху автомобіля (ESP) торгової марки «Knorr-Bremse», успішно пройшов тестові випробування в Угорщині.

Адаптацію комплекту системи ABS 8 з функціями ABS та ESP, розробку нового програмного забезпечення (ПЗ) системи  на конкретний тип транспортного засобу та контрольні   стендові випробовування  автомобіля щодо виконання сертифікаційних вимог проводили фахівці фірми – виробника  «Knorr-Bremse Fekrendszerek Kft.»(Угорщина). Наступний етап у повному  циклу сертифікаційних випробовувань автомобіля на відповідність вимогам Правил ЄЕК ООН № 13 з серією поправок 11 (гальмівні властивості автомобіля), здійснили  фахівці акредитованої Технічної служби  «JAFI-AUTOKUT Engineering Ltd.» на полігоні. За підсумками низки випробувальних робіт, що зафіксували позитивний результат, складено тестовий рапорт (протокол випробувань) .

Протокол  сертифікаційних випробувань, отриманий ПрАТ «АвтоКрАЗ» свідчить, що заявлені при проведенні випробувань автомобілі  типів КрАЗ-5401В2 (бортові), КрАЗ-5401К2 (комунальні) та КрАЗ-5401Н2 (шасі) з гальмівною системою, оснащеною комплектом АВS8 з функціями ABS та ESP, відповідають  вимогам  Правил ЄЕК ООН № 13 з серією поправок 11.

Наразі ПрАТ «АвтоКрАЗ»  спільно  з Державним підприємством «Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут» проводяться  роботи щодо  підтвердження відповідності всім обов’язковим сертифікаційним приписам такого типу колісних транспортних засобів та внесення їх до числа сертифікованої серійної продукції.

Як відомо, на рівні держави передбачається введення в дію нових вимог до комунальної автотехніки, що має встановлену кузовну надбудову в залежності від бажання замовника: для сміття, фургон, холодильне обладнання, шляхово-будівельне тощо. Із метою підвищення безпеки руху, запобігання ДТП, урегулювання екстремальних ситуацій, що виникають на дорогах,  гальмівна система таких автомобілів обов’язково має бути обладнана антиблокувальною системою гальмування  (ABS8)  з системою  динамічної стабілізації руху автомобіля. 

Кількість переглядів 2020

Архів новин