nn

КрАЗи зможуть оснащуватися шиною з технологією RunFlat

15 січня, 2014

Для більш повного задоволення побажань замовників, «АвтоКрАЗ» підготував можливість оснащення автомобілів шинами із технологією RSC (RunFlat System Component). До цього на серійних всюдиходах КрАЗ встановлювалася універсальна класична шина для двоскатного ошинування і широкопрофільна з системою централізованої підкачки шин - для односкатного ошинування коліс.

Конструктивна особливість технології RunFlat полягає в застосуванні спеціальних шин з посиленою боковиною за допомогою посиленого корду, внаслідок чого більш надійним стає кріплення її на колесі. При монтажі шини застосовується спеціальна вставка RunFlat, встановлювана всередині шини на колесо.

Завдяки технології RunFlat автомобіль може продовжувати рух на велику відстань після того, як одна або кілька шин були спущені або пошкоджені. Крім цього, вставка RunFlat дозволяє забезпечити високу мобільність і повну керованість автомобіля до приїзду до місця ремонту/заміни коліс.

Завдяки спеціальному складу, вставки RunFlat мають легку вагу і зводять до мінімуму підвищення нагрівання і збільшення тертя шин за різних умов експлуатації. Також вставку RunFlat можна застосувати повторного: при зносі протектора шини її можна зняти і встановити в шину аналогічної розмірності.

Це нововведення використовується, в основному, в спеціальних автомобілях, однак може бути з успіхом застосовано і на, скажімо, самоскидах, що працюють на скельній породі.

Кількість переглядів 1438

Архів новин