nn

Створено нове самохідне шасі КрАЗ під встановлення важкого устаткування

28 травня, 2014

ПАТ «АвтоКрАЗ» продовжує розвиток перспективної лінійки автомобілів в безкапотному виконанні. Черговою новинкою Кременчуцького автозаводу стало нове самохідне шасі КрАЗ Н27.3ЕХ (8х8), призначене для монтажу спецобладнання, у тому числі автокранів, установок для нафтогазовидобувної та лісозаготівельної промисловості.

Шасі КрАЗ Н27.3ЕХ, вантажопідйомністю 27 т, оснащене восьмициліндровим v-подібним двигуном ЯМЗ-7511.10 Euro 3 потужністю 400 к.с., однодисковим зчепленням ЯМЗ-184 і КП - ЯМЗ-2391. Таке агрегатування спільно з прохідною трансмісією дозволяє реалізувати високі тягово-динамічні характеристики автомобіля. Зовнішній мінімальний габаритний радіус повороту шасі становить 14 м.

Новинка - оригінальної конструкції з компонувальною схемою «кабіна перед двигуном», монтажної довжиною рами 8080 мм. Шасі має першу і другу керовані осі, всі мости - ведучі. Рульовий механізм - інтегрального типу з вбудованим гідравлічним підсилювачем, який дозволяє знизити зусилля на рульовому колесі до 10 кгс, що значно знижує стомлюваність водія. Повний привід усіх коліс забезпечує експлуатацію цього самохідного транспортного засобу в умовах бездоріжжя.

Рама шасі КрАЗ Н27.3ЕХ традиційно виготовлена з гарячекатаних швелерів з низьколегованої сталі, які з'єднані між собою поперечинами. Трансмісія шасі складається з роздавальної коробки з міжосьовим диференціалом, який розподіляє крутний момент між задньою візком і передніми мостами, першого і другого керованих мостів, мостів заднього візка з міжосьовим диференціалом на середньому мосту, міжколісними диференціалами всіх мостів з примусовим блокуванням всіх межколісних і міжосьових диференціалів. Підвіска першого і другого керованого мостів складається з поздовжніх напівеліптичних ресор і телескопічних амортизаторів, підвіска заднього балансирного візка на двох поздовжніх напівеліптичних ресорах.

Низька посадка ергономічної кабіни Hubei RDGD - 2800 мм (для порівняння: у КрАЗ Н30.1ЕХ  - 3170 мм) дозволяє зручно розташовувати над дахом кабіни кранове та інше обладнання, а широке лобове скло забезпечує відмінний огляд дороги.

Презентація новинки громадськості відбудеться на Міжнародній виставці будівельної техніки та технологій «СТТ-2014», яка проходитиме в Москві 3 - 7 червня.

  
Кількість переглядів 1617

Архів новин