nn

КрАЗ наполегливо просувається на Близький Схід

08 серпня, 2014

ПАТ «АвтоКрАЗ» бере участь відразу в декількох тендерах, оголошених оборонними відомствами Республіки Ірак. Конкурсні торги припускають поставку автомобілів подвійного призначення: для боротьби з тероризмом в цій країні, а також відновлення народного господарства, зруйнованого в ході тривалої громадянської війни. Нашими конкурентами виступають великі автомобільні фірми, але у КрАЗа досить великі шанси на перемогу, враховуючи високу репутацію КрАЗів в цій країні і позитивний досвід поставок великої партії автомобілів в цю країну в період 2004-2006 року.

Нагадаємо, що в 2004 році «АвтоКрАЗ» в надзвичайно важкій конкурентній боротьбі з західноєвропейськими компаніями виграв тендер, оголошений США в рамках післявоєнного відродження цієї країни, на поставку великої партії автомобілів КрАЗ різних моделей. Протягом 2004-2006 років до Іраку було відправлено понад 2200 авторемонтних майстерень, паливозаправників, бортових КрАЗ-6322 (6х6), а також причепи-кухні. Крім техніки, в Ірак для надання технічної допомоги КрАЗ направив своїх фахівців, необхідні інструменти і оснащення, запасні частини на суму понад 5 млн. доларів США. В історії військово-технічного співробітництва України із зарубіжними країнами, це була третя за масштабами поставка (більше $ 110 млн), і найбільша в історії Кременчуцького автозаводу.

Впевненість у тендерній перемозі КрАЗа підтверджується і особливою увагою з боку керівництва МО Іраку, проявленим, зокрема, на Міжнародній виставці безпеки і оборони, що проходила в Іраку в березні поточного року. Тоді в.о. Міністра оборони Іраку пан Саадун Дулеймі зазначив, що з українською технікою КрАЗ тероризм в Іраку буде переможений. Важливу роль КрАЗів в боротьбі з тероризмом підтверджує і капітан Абд Ар-Суліф Мойад, командир батальйону піхотних військ в Багдаді. У недавній приватній розмові з представниками підприємства він зазначив, що якщо раніше КрАЗи виконували поставлені завдання в провінціях Іраку, то в даний час вони передислоковані в Багдад, де до цього перебування важкої техніки в столиці було заборонено. Це пов'язано з загостреною останнім часом обстановкою в Іраку в результаті потужного наступу бойовиків сунітського угрупування «Ісламська держава Іраку і Леванту», захопленням провінції Найнава і озвученим ісламістами наміром взяти Багдад. «Передислокація важкої вантажної техніки КрАЗ в столицю Іраку - виправдана міра, - підкреслив офіцер, - яка сприятиме стримуванню екстремістів, впритул наблизилися до іракської столиці. »

 

Кількість переглядів 1934

Архів новин