nn

«АвтоКрАЗ» освоїв нову продукцію методом вакуумного формування

23 грудня, 2014

Згідно з планом дослідно-конструкторських та науково-дослідних робіт на 2014 рік, ПАТ «АвтоКрАЗ» продовжує модернізацію та вдосконалення виробничих технологій, а також освоєння нових видів продукції. Останнє впровадження поточного року - вакуумно-формувальне устаткування, яким поповнився верстатний парк інструментального виробництва. Це устаткування призначене для виготовлення деталей з пластикових заготовок методом витяжки.

Слід зазначити, що вакуумне формування пластика - один із напрямків, який найбільш активно розвивається у сучасному виробництві. Метод - досить простий і економічно вигідний, оскільки не вимагає дорогих додаткових елементів. Обладнання працює в автоматичному режимі, вручну здійснюється тільки закладка заготовки на ложемент і знімання готового виробу. Всі інші операції: нагрів заготовки, підйом столу з формою, вмикання і вимикання вакуумного клапана, вакуумування, охолодження готового виробу, подача повітря для видувки купола і для відриву готового виробу з форми, опускання столу - здійснюються машиною за спеціальною програмою, яку вводить оператор.

У фахівців цеху інструментального виробництва «КрАЗу» часу на освоєння устаткування та пуско-налагоджувальні роботи було обмаль, бо замовлення потрібно будо виконувати вчасно, а підприємство, яке виготовляло для ПАТ «АвтоКрАЗ» деталі із пластмаси, знаходиться на території Донбасу, звідки, до встановлення правопорядку, постачати продукцію дуже проблематично. Увесь процес: від замовлення до доставки комплектуючих за кооперованими поставками, виявився під загрозою зриву. Тож дирекцією ПАТ «АвтоКрАЗ» було прийнято рішення про освоєння власного виробництва цього виду продукції.

Вакуумно-формувальна машина, яка щойно введена в дію, уже дає продукцію для комплектації новеньких автомобілів, що сходять із головного конвеєра.Програма грудня вже комплектується деталями власного виробництва.Деталі – універсальні і використовуються на всіх моделях автомобілів. Із пластикового листа АВSможна одночасно виготовити, скажімо, дві деталі «раструба» та кришки вентиляції двигуна.

На весь процес формування деталей затрачується до 10 хвилин. Під кожну з освоюваних деталей вибирається свій режим, створюються відповідні вакуум-форми тощо. Після введення в дію вакуумно-формувального обладнання та освоєння нової продукції, «АвтоКрАЗ» не лише убезпечить себе від перебоїв із постачанням цих комплектуючих, а й знизить їх собівартість, адже відпадуть затрати на транспортні перевезення, відрядження водіїв тощо. 

Кількість переглядів 2124

Архів новин