nn

«АвтоКрАЗ» просить ЗМІ бути об'єктивними і коректними у подачі інформації

29 січня, 2015

ПАТ «АвтоКрАЗ» звертається до всіх представників ЗМІ з проханням не забувати про професійну етику при подачі інформації. Ми закликаємо до стриманості в оцінках, конструктивного діалогу та поваги до працї.

Ми переконані, що професіонал ніколи не стане будувати матеріал на неперевіреній інформації, взятій із сумнівних джерел, тим більше підтасовувати факти.

Галас навколо статті про нібито ненадійність бронеавтомобілів КрАЗ-Спартан підприємство вважає некоректним та невідповідним істинному стану справ. В даному випадку наше ставлення до високої відповідальності тих, хто інформує громадськість, вступає в протиріччя з підходом, який демонструють окремі журналісти.

Суть у тому, що з російських соцмереж взята фотографія місячної давності броньовика КрАЗ-Спартан з пошкодженим лівим переднім колесом, що має позначку: «Подробиці не відомі». Деякі українські ЗМІ це фото намагаються трактувати як поломку броньовика при звичайній експлуатації через місяць роботи. Більш того, на підставі цього фото намагаються робити системні висновки про дану модель. Хоча навіть росіяни прокоментували в соцмережах цей знімок: «... але життя врятовані - завдання своє машина виконала ...».

Очевидно, що поломка техніки - це не щось надприродне. Шатли вибухали на старті, винищувачі падали під час звичайного польоту, колеса відриваються і на рівній дорозі, а тут війна.

Потрібно прискіпливо розбиратися по кожному конкретному випадку, що ми і робимо. Для цього є свої механізми: комісії з професіоналами, звіти про експлуатацію, рекламаційні акти. Поки з усього цього у «КрАЗу» тільки слова подяки від врятованих бійців та їхніх командирів.

Шановні журналісти! Повірте, нам дуже корисна ваша критика, якщо вона конструктивна, - це дозволяє робити нашу продукцію краще. Але ми не згодні з упередженістю. Необ'єктивні, штучно створені новинні приводи на основі сумнівних джерел шкодять репутації КрАЗу, болісно зачіпають гідність трудового колективу Кременчуцького заводу, який у важких умовах виконує оборонні замовлення.

КрАЗ, швидко переорієнтувавшись в складній економічній і політичній ситуації в країні, у 2014 році розробив і виготовив близько 200 одиниць бронетехніки. Автозаводці трудилися у дві-три зміни! Ми не хочемо ображати колег по «броньованому цеху», але статистика говорить про те, що КрАЗ продемонстрував найкращий серед виробників результат.

У КрАЗу - свій фронт і ми, як і будь боєць на передовій, чекаємо від Вас підтримки і розуміння. КрАЗ робив і робить все для якнайшвидшої перемоги і відновлення миру в Україні.

З повагою,

трудовий колектив ПАТ «АвтоКрАЗ»

Кількість переглядів 2633

Архів новин