nn

Броньовані КрАЗ-5233ВЕ відправилися в зону бойових дій евакуйовувати мирних жителів

04 лютого, 2015

Як стало відомо з інформації, опублікованій на Урядовому порталі сьогодні, 4 лютого, (http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247925775&cat_id=244276429 ), Національна гвардія України, за дорученням Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій два броньовані КрАЗ-5233ВЕ. Ці автомобілі будуть задіяні в евакуації мирних жителів із територій, які знаходяться під постійним обстрілом терористів.

Рішення про термінову передачу ДСНС броньованих КрАЗів для безпечної евакуації мирного населення Державна комісія з надзвичайних ситуацій прийняла тому, що автобуси, якими рятувальники вивозять мирних жителів, постійно обстрілюються терористами. А КрАЗи повністю заброньовані як для пасажирів, так і водіїв. Кожен КрАЗ може перевезти як мінімум 20 людей, а за необхідності й більше. Броньовані вантажівки пофарбовані в білий колір, на них нанесені червоні хрести.

Під час передачі броньованих машин Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський повідомив, що КрАЗи були передані ДСНС за одну ніч за дорученням Глави Уряду, даному на засіданні Державної служби з надзвичайних ситуацій: «Силами гарнізонів міста Києва і Київської області завдання було виконано вчасно. Ми промаркували машини належним чином за європейським зразком - щоб бачили, що це автомобіль, який використовує служба порятунку».

Арсеній Яценюк висловив вдячність Державній службі з надзвичайних ситуацій і Міністерству внутрішніх справ України за оперативність виконання рішень Державної надзвичайної комісії щодо евакуації громадян з Дебальцевого, Авдіївки та інших населених пунктів, які перебувають під обстрілом терористів. Він висловив надію, що сьогодні до ночі ці два броньовика доїдуть до зони евакуації, де евакуацію цивільного населення, дітей і інвалідів із Дебальцевого, Авдіївки і тих зон, які знаходяться під постійним обстрілом терористів, буде відновлено.

Тим часом ці дві вантажівки КрАЗ-5233ВЕ були завантажені працівниками ДСНС гуманітарною допомогою для жителів Донеччини. Разом із рятувальниками-КрАЗами в зону АТО направляється близько 10 тонн харчових продуктів для мирних мешканців.

Слід зазначити, що сьогодні ПАТ «АвтоКрАЗ» випускає широку лінійку моделей військового призначення, серед яких і броньовики КрАЗ-Спартан, КрАЗ-Кугуар, КрАЗ-6322Раптор та KrAZ-MPV Shrek One в декількох виконаннях: Personnel Carrier (автомобіль для транспортування особового складу), KrAZ - Ambulance (швидка допомога), KrAZ - RCV (автомобіль для розмінування маршруту. Усі вони сьогодні успішно виконують поставлені військовими завдання у зоні бойових дій як на сході країни, так і в арміях різних країн світу, а також у складі миротворчих місій ООН.  

Кількість переглядів 1943

Архів новин