nn

«АвтоКрАЗ» створив нове полегшене шасі КрАЗ-5401Н2

16 березня, 2015

Згідно з планом ОКР на поточний рік, «АвтоКрАЗ» розробив і виготовив нове універсальне шасі КрАЗ-5401Н2 колісної формули 4х2. Оригінальність конструкції цього шасі в тому, що на ньому вперше в ПАТ «АвтоКрАЗ» застосовані полегшені вузли та агрегати. Зокрема, значно зменшила у вазі підвіска нового шасі, а замість гарячекатаного швелера лонжеронів рами застосований полегшений холодногнутий швелер з високоміцного металу австрійського концерну Voestalpine AG. Кразівці вважають великим досягненням, що при зменшенні власної ваги шасі на 1100 кг, зросло його питоме корисне навантаження, при цьому надійність і міцність залишилися на колишньому високому рівні.

Враховуючи побажання споживачів, на шасі встановили кабіну MAN. Вона має оптимальне співвідношення «ціна-якість», володіє високою ергономікою робочого місця водія завдяки комфортабельному сидінню на пневмопідвісці, регульованій по куту та висоті рульовій колонці, функціональній панелі приладів. До того ж кабіна має низьку посадку - 2960 мм (для порівняння: у КрАЗ-6511С4 - 3050 мм), що дозволяє застосовувати широку гаму надбудов, у тому числі кранове обладнання. Широке лобове скло кабіни забезпечує водієві відмінний огляд дороги.

Нове полегшене шасі КрАЗ-5401Н2 максимально уніфіковано і адаптовано під різні силові агрегати і спецнадбудови. На першому зразку встановлена силова установка в складі наддувного 6-циліндрового двигуна ЯМЗ-536 (Євро 4) потужністю 312 к.с., зчеплення MFZ-430 і коробки передач 9JS119TA-B. Шасі буде обладнано ізотермічним фургоном одного з провідних вітчизняних виробників.

За бажанням замовника на аналогічні шасі можуть встановлюватися двигуни компаній Weichai або Deutz, а також більше 30 спеціальних надбудов масою до 10 т для застосування в міському циклі.

Шасі КрАЗ-5401Н2 - дуже маневрене, з мінімальним радіусом повороту 8,5 м, мобільне і має меншу, ніж у попередників, витрату палива.

Розширюючи модельний ряд нової перспективної технікою, ПАТ «АвтоКрАЗ" планує забезпечити імпортозаміщення внутрішнього ринку ефективними малотоннажними спеціальними автомобілями вітчизняного виробництва.

Кількість переглядів 1691

Архів новин