nn

КрАЗ-5401Н2: вдалий дебют, відмінні відгуки

07 квітня, 2015

Нове полегшене шасі КрАЗ-5401Н2 (4х2), обладнане ізотермічним фургоном, успішно дебютувало на Міжнародній виставці обладнання і технологій для харчової промисловості «ПродТехМаш 2015», що пройшла у столиці 1-3 квітня. Цей спецавтомобіль створений КрАЗом у партнерстві з українською компанією «ІнтерКаргоТрак» (м.Черкаси).

Відмітна особливість конструкції цієї новинки — у застосуванні полегшених вузлів і агрегатів. Зокрема, «схудла» підвіска, а замість гарячекатаного швелера лонжеронів рами шасі застосований полегшений холодногнутий швелер з високоміцного металу австрійського концерну Voestalpine AG.

Високоергономічна кабіна MAN з пониженим габаритом (2960 мм проти 3050 мм самоскида КрАЗ-6511С4), широке лобове скло, що забезпечує відмінний огляд дороги, максимальна уніфікація з іншими автомобілями сімейства і адаптація під різні силові установки, мінімальний - 8,5 м, радіус повороту, менша, ніж у попередників, витрата палива і багато іншого з переваг, які помітно виділяють цю модель шасі від побратимів.

На даному шасі встановлений фургон типу ізотермічний/рефрижератор об’ємом 33,13 м3, який підтримує температурний режим від мінус 20 до плюс 20 °С.

Не дивно, що відвідувачі виставки з неприхованою цікавістю і схваленням поставилися до нового вітчизняному продукту. Без перебільшення можна сказати, що ізотермічний фургон КрАЗ-5401Н2 став родзинкою виставки та залучив на експозицію ПАТ «АвтоКрАЗ» численних відвідувачів, в числі яких - керівники та спеціалісти переробної та харчової промисловості країни.

Дивилася автомобіль і група фахівців управління озброєння і техніки Національної гвардії. За спільною оцінкою, нове шасі з різними варіантами спеціальних надбудов представляє великий інтерес для їх управління. Зокрема, в якості бортового маневреного автомобіля, якому в умовах обмеженого руху міського циклу не складе труднощів виконувати поставлені перед їхнім управлінням спецзавдання. Проявили зацікавленість у придбанні продемонстрованого на виставці автомобіля виробники кондитерських виробів, соку і пива, переробники молока і м'яса, агрокомпанії для перевезення хлібобулочних виробів.

Під час виставкових днів керівниками ПАТ «АвтоКрАЗ» було проведено ряд зустрічей з потенційними покупцями, результати яких обнадіюють підприємство у перспективності нової моделі та її затребуваності на внутрішньому ринку країни.

Кількість переглядів 2379

Архів новин