nn

«Волонтерський воєнпром - 2»: КрАЗ — національна гордість

26 травня, 2015

Саме таке визначення вітчизняній військовій техніці КрАЗ дали численні відвідувачі виставки «Волонтерський воєнпром - 2», що відбулася 22-23 травня в Києві. А їх у дні роботи заходу було чимало, і, в основному, - це цільова аудиторія: керівники та фахівці силових структур України, охорони здоров'я, служб тилу, волонтерські організації, представники ЗМІ. Стенд ПАТ «АвтоКрАЗ» обидва виставкових дня був жвавим, насиченим переговорами, детальними оглядами, дискусіями між виробником і професіоналами. Експозиція КрАЗа була чималою. Поряд з уже відомими силовим структурам і волонтерським організаціям спеціалізованими броньованими машинами з істотною модернізацією КрАЗ-Кугуар з дизельним двигуном і двома КрАЗ-Спартанами, призначеними для доставки персоналу, розвідки, виконання різних тактичних завдань і миротворчих місій, а також широкого спектру завдань силових структур, непосильні інший колісної техніці, були показані ще дві новинки. Вперше в Україні демонструвалося великовантажне самохідне багатофункціональне шасі КрАЗ-7634НЕ колісної формули 8х8 (прямий аналог шасі МАЗ-543), призначене для монтажу різних важких спецнадбудов. А також малогабаритне полегшене логістичне шасі КрАЗ-5401Н2 у варіанті з ізотермічним фургоном.

Оцінюючі армійську техніку КрАЗ відвідувачі, були щедрі на схвальні відгуки, особливо мало успіх нове самохідне шасі КрАЗ 8х8, яке до цього, в основному, виготовлялося Кременчуцьким автозаводом на експорт і в Україні не було представлено. Ракетники, артилеристи, зв'язківці не скупилися на питання до виробника про технічні параметри машини, приміряючи на нього різне важке спецобладнання.

Високу оцінку фахівців і керівництва силових відомств отримали модернізовані бронемашини КрАЗ-Кугуар і КрАЗ-Спартан. Зокрема керівництво генштабу, а також радник Президента України Юрій Бірюков, який відвідав експозицію, висловили задоволення роботою, проведеною виробником. Вони, крім іншого, відзначили істотні доопрацювання бронеавтомобілів - розширення шасі, установку високою гуми, розділене лобове скло, застосування на КрАЗ-Спартані кразівської великої гуми і багато іншого, що значно підвищить прохідність бронемашин і їх тактико-технічні характеристики.

Тилові служби зацікавив ізотермічний фургон на базі нового маневреного шасі КрАЗ-5401Н2. Вони відзначили, що в даний час є велика потреба саме в такій техніці для доставки продовольства в зону бойових дій та військові частини.

Виставка «Волонтерський воєнпром - 2» була дуже продуктивною і результативною. Вітчизняний розробник і виробник військової техніки - ПАТ «АвтоКрАЗ», розраховує, що нова техніка КрАЗ стане в один ряд із захисниками вітчизни для охорони та захисту рубежів країни, збереження цілісності і суверенітету України.

Кількість переглядів 1572

Архів новин