nn

КрАЗ передав прикордонникам відновлений КрАЗ-Кугуар

10 червня, 2015

ПАТ «АвтоКрАЗ» у важкий для країни час, поряд зі своєчасним виконанням держзамовлення, не припиняє свою благодійну допомогу військовим.

Відновлюючи ремонтні ремонти у виробничих підрозділах підприємства серійних КрАЗів і малої бронетехніки - КрАЗ-Кугуар і КрАЗ-Спартан, які зазнали значних ушкоджень під час бойових дій, вже звична для КрАЗу справа. Незважаючи на те, що такі роботи трудомісткі і вимагають значних фінансових витрат, Кременчуцький автозавод проводить їх за власні кошти, у якості благодійної допомоги захисникам країни.

Одна із останніх передач відновленої техніки відбулася в кінці минулого тижня. Прикордонникам Харківського прикордонного загону на КрАЗі був переданий повністю відновлений КрАЗ-Кугуар. Він поступив на завод у кінці квітня знешкодженим після обстрілу прицільним вогнем зі стрілецької зброї. На листовій броні та бронесклі були нараховані 72 відбитки від попадання куль калібру 7,62, при цьому броня витримала обстріл і екіпаж залишився живий.

Фахівці КрАЗу виконали величезний обсяг відновлювальних робіт, у тому числі замінили ходову частину, відновили двигун, підвіску, амортизатори, піддон, акумулятори, лобове та бокові скла тощо. Після детального огляду бронеавтомобіля фахівцями Державної прикордонної служби, які приїхали на завод по машину, Кугуар відправився до місця постійної дислокації. Другий автомобіль цього ж загону в стані завершення відновлювальних робіт, і вже в кінці поточного місяця він також приступить до виконання своїх завдань.

А ще декількома днями раніше в Бердянський прикордонний загін був відправлений серійний автомобіль КрАЗ-6322, який на прохання керівництва загону був також безкоштовно відремонтований автозаводом. Ремонт був зроблений оперативно, протягом дня, за що прикордонники дякували КрАЗ.

Слід відзначити, що всього за кошти ПАТ «АвтоКрАЗ» було відновлено і передано силовим структурам країни близько 20 одиниць різної, серйозно пошкодженої в ході боїв, техніки. Крім цього, виїзні бригади спеціалістів-ремонтників КрАЗу за першим зверненням відбувають до військових частин, де зосереджена техніка, на допомогу.

Надаючи благодійну допомогу, КрАЗ впевнений, що разом - ми сила, яка зможе захистити цілісність України і її суверенітет. 

Кількість переглядів 3427

Архів новин