nn

КрАЗ продовжує свою благодійну допомогу бійцям

22 липня, 2015

«Допоможіть відремонтувати Кугуар після обстрілу», - із таким проханням звернувся на КрАЗ водій-сапер окремої бойової прикордонної комендатури Олександр Каплін, який щойно приїхав із зони активних бойових дій на Дебальцевському напрямку. Наш земляк, кременчужанин, мобілізований чотири місяці тому, приїхав додому в 10-денну відпустку. Попутно, він отримав завдання від командира підрозділу дізнатися, чи допоможе завод-виробник відновити пошкоджену бронемашину.

У розмові з бійцем з'ясувалося, що бронеавтомобіль КрАЗ-Кугуар, який рятував особовий склад з-під обстрілу, вийшов з ладу і третій тиждень стоїть «на приколі». «У тій ситуації про машину не думав, потрібно було рятувати бійців. Коли ведуть прицільний вогонь з різних сторін, дорогу не вибираєш. Тим більше, що асфальтована дорога на Дебальцевому напрямку гірша, ніж «ґрунтовка» - розбита технікою, снарядами, суцільні воронки і вибоїни. Ось і отримала машина серйозні ушкодження. Залишилося на ходу три з чотирьох Кугуарів, навантаження на них значно зросло і відсутність однієї одиниці бронетехніки сильно відчутна. Завдання виконуємо різні, в основному, це доставка бійців на нульовий блокпост, здійснюємо розвідку та рейди по виявленню і затриманню контрабандистів, що постачають сепаратистам спиртне, цигарки та м'ясо. Напрями та дороги різні (вірніше це суцільне бездоріжжя), КрАЗи справляються скрізь, без них, як без рук.

Кугуари дісталися нам «у спадок» від бійців Могилевської комендатури, яких ми змінили. Машини в хорошому технічному стані і справно несуть службу. Працюють цілодобово, в режимі повної готовності. Один з чотирьох КрАЗ-Кугуарів оснащений ГС17, він постійно знаходиться на нульовому блокпосту. Решта - підвозить і забирає бійців та інші вантажі. Допоможете з ремонтом, земляки? »

Такі прохання, що надходять з передової, - не рідкість. Звичайно, Кременчуцький автозавод не міг не відгукнутися на звернення земляка і пообіцяв допомогти у відновленні бронеавтомобіля. Раніше, часто за кошти ПАТ «АвтоКрАЗ, уже були відновлені і передані силовим структурам більше двох десятків автомобілів КрАЗ, у тому числі броньованих КрАЗ-Спартан і КрАЗ-Кугуар .

Незважаючи на те, що вихід техніки з ладу після підриву на мінах, обстрілів і інші форс-мажорні обставини не є гарантійними випадками, до того ж такі роботи досить трудомісткі і вимагають значних фінансових витрат, Кременчуцький автозавод не відмовляє військовим.

Адже кразівці прекрасно розуміють, що єдність - та сила, яка зможе відстояти цілісність України і її суверенітет. Служимо народу України!

Кількість переглядів 1512

Архів новин