nn

«АвтоКрАЗ» — соціально-відповідальна компанія

12 січня, 2016

ПАТ «АвтоКрАЗ» - єдиний український виробник великовантажних автомобілів із замкнутим технологічним циклом виробництва, найбільше в Кременчуці промислове бюджетоформуюче підприємство, за 2015 рік перерахувало до бюджетів різних рівнів понад 74 млн. грн. У перерахованій сумі податок з доходів фізичних осіб склав 18 млн. грн., військовий збір - 2 млн. грн, єдиний соціальний внесок - 54 млн. грн.

«КрАЗ» за рівнем соціальної відповідальності в Кременчуці, та й у цілому по Полтавській області, продовжує займати лідируючі позиції. Підприємству, незважаючи на політичну та економічну кризу в країні, вдалося не тільки працювати стабільно, а й кілька разів протягом року підвищувати заробітну плату своїм працівникам. Так, із початку поточного року зарплату працівникам вдалося збільшити на 15%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. До кінця звітного року середня заробітна плата по підприємству склала близько 3400 грн. в еквіваленті відпрацьованого за місяць фактичного робочого часу.

У даний час на Кременчуцькому автозаводі трудиться більше 3500 штатних співробітників, із яких 97% складає промислово-виробничий персонал. Протягом минулого року на підприємство прийнято 277 осіб молодих працівників, із них випускників профтехучилищ - 87 осіб. Середній вік персоналу становить близько 45 років. Скорочення чисельності працюючих на підприємстві за поточний рік не відбувалося, навпаки, вівся постійний прийом на автозавод на робочі гостродефіцитні спеціальності.

Протягом минулого року не припинявся розвиток соціальної сфери КрАЗу. Зокрема, за аналізований період підприємство направило 5,5 млн. грн. на фінансування об'єктів соціальної сфери, серед яких комбінат громадського харчування, палац культури, гуртожитки, реконструкція заводського музею та інші. Крім того, на навчання кадрів було витрачено близько 1 млн. грн.

У 2016 році ПАТ «АвтоКрАЗ» планує збільшити фінансування соціальної сфери підприємства, яке в першу чергу буде направлено на підвищення соцпакету працівників автозаводу і поліпшення умов їх праці, а також реконструкцію об'єктів соціального призначення.

Кількість переглядів 2424

Архів новин