nn

Міністр Оборони і Секретар РНБО України вибрали для поїздки в зону АТО автомобіль КрАЗ-Кугуар

13 квітня, 2016

На автомобілі КрАЗ-кугуар Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак і Секретар РНБО Олександр Турчинов здійснили робочу поїздку в зону АТО Луганської та Донецької областей в кінці минулого тижня. Про це повідомив AUTO-Consulting. Побували високі чини й на передовій - у районі Авдіївської промзони, де зараз йдуть найзапекліші бої. Міністр оборони нагородив бійців, які мужньо утримують рубежі на Авдіївської розв'язки.

Не викликає сумніву, що С. Полторак і О. Турчинов вибрали для поїздки до бійців в зону бойових дій бронеавтомобіль КрАЗ-Кугуар не випадково. Адже цей мобільний броньований автомобіль, створений спеціально для безпечного перевезення особового складу, з рівнем кулестійкості CEN BR6 і рівнем захисту днища 2 гранати DM51, з моменту появи (2014 рік) в Національній гвардії, Державній прикордонній службі та різних спецпідрозділах, вже неодноразово рятував життя українських силовиків. В тому числі його броня під час обстрілу забезпечила безпеку вищим чиновникам. Врятувала вона життя і Олександру Турчинову, який неодноразово, при нагоді, дякував керівництво КрАЗа за надійність цього броньовика.

 

Нагадаємо, що інцидент з секретарем РНБО стався на початку минулого року під час його переміщення в районі Донецького аеропорту. Під час обстрілу осколками посікло кузов і пробило колесо. Але броня Кугуара, на якому їхав Турчинов, врятувала і його, і членів екіпажу. До речі, з Кугуаром траплялися не тільки обстріли, але і підриви на мінах. Автомобілі сильно ушкоджувало, але екіпажі бійців залишалися живі. Багато пошкоджені війною автомобілів, серед яких і кілька КрАЗ-Кугуар, Кременчуцький автозавод відновив за власні кошти і передав їх військовим у повній бойовій готовності.

Наша довідка:

Бронеавтомобілі Краз-Кугуар (4х4) створені на базі шасі Toyota Land Cruiser 79 і Toyota Land Cruiser 200, оснащуються дизельними і бензиновими двигунами, механічною або автоматичною коробкою передач, системою Runflat. Розвивають швидкість до 105 км/год, витрата палива становить 25 л/100 км при об’ємі бака 180 л. Можуть оснащатися різними видами бойових модулів і вежами, озброєними 7,62 мм або 12,7-мм кулеметами або 40-мм автоматичним гранатометом.

 
Кількість переглядів 1880

Архів новин