nn

Палац культури «КрАЗ» реконструюють

30 травня, 2016

Палацу культури «КрАЗ» у наступному році виповниться 65. Його будівництво було спроектовано в 1950 році, а відкриття відбулося в жовтні 1952-го.

Газети писали: «В урочистій святковій обстановці зібралися трудівники заводу в новому Палаці. І хоча завіс не хотів відкриватися, так як заїв його механізм, зверху весь час на сцену сипалися дрібні камінці, а під час танців гуртка самодіяльності під підлогою піднялася хмара пилу, настрій у всіх присутніх був підвищений. Радісно було усвідомлювати, що в зруйнованому місті у молодого заводу з'явився культурний осередок, в якому можна після роботи відпочити, подивитися фільм, концерт, почитати журнал в читальному залі або взяти додому книгу з бібліотеки. »

Й до цього дня ПК «КрАЗ» залишається «культурним осередком» Кременчука. Він - дуже важливий не тільки для заводу, але і жителів Кременчука соціальний об'єкт, який стоїть на балансі Кременчуцького автозаводу і становить значну статтю витрат підприємства. На зарплати персоналу, оплату енергоносіїв, оренду землі місту та інші послуги завод щорічно витрачає близько одного мільйона гривень. Ці витрати не покриваються коштами, отриманими від оренди приміщень палацу.
Палац культури «КрАЗ», загальною площею 4216 м2, має два зали для глядачів, великий дзеркальний зал для занять спортом, безліч кімнат для проведення занять за інтересами. Близько тисячі кременчужан різного віку проводять тут своє дозвілля. ПАТ «АвтоКрАЗ», як би це не було складно під час гострого дефіциту вільних ресурсів, має намір зробити все можливе, щоб будинок культури зберіг історичний вигляд, при цьому був сучасним об'єктом соціальної інфраструктури міста. Для цього акціонери ПАТ «АвтоКрАЗ» прийняли рішення про проведення капітального ремонту ДК «КрАЗ». Це стало можливим завдяки підтримці благодійного фонду, створеного за ініціативою нардепа Костянтина Жеваго.

За підрахунками фахівців на заміну даху, комунікацій і вікон, ремонт фасаду та вимощення навколо будівлі, а також інші роботи необхідні близько 10 млн. грн. Акціонери йдуть на такі витрати, розуміючи, що ПК «КрАЗ» є не просто пам'ятником архітектури, а важливим для міста місцем, де кременчужани можуть реалізувати своє право на розвиток, дозвілля і реалізацію творчих здібностей. Для цього в палаці функціонують більше 20 всіляких клубних формувань, розрахованих на різні вікові категорії: школа бальних танців, заняття аеробікою, вечори для пенсіонерів, проведення дитячих та сімейних свят і багато іншого. Тут також розташований міський штаб цивільної оборони.

Оновлення ДК «КрАЗ» - подарунок місту, його жителям, а також і самому палацу до ювілею.

 
Кількість переглядів 2469

Архів новин