nn

КрАЗ підтримує високий рівень соціального партнерства

24 червня, 2016

Фінансування соціальних програм, що реалізуються на КрАЗі, завжди становило солідну статтю витрат підприємства. Адміністрація свідомо йде на такі витрати, розуміючи, що від цього залежить не тільки настрій в трудовому колективі, а й виконання виробничих завдань.

Соціальний пакет, сформований на Кременчуцькому автозаводі десятиліттями, неодноразово допомагав автозводцям пережити важкі часи. Зараз - не виняток: низькі ціни на обіди, випічку, овочі, ягоди, фрукти та ін. продукти харчування, вироблені комбінатом громадського харчування, допомагають кразівцям втриматися в умовах шаленого зростання комунальних платежів і цін на товари першої необхідності. Працівники КрАЗа мають можливість отримувати якісне гаряче харчування в мережі їдалень і буфетів на території підприємства. При чому ціна - прийнятна, тому що націнка на сировину, закуповує завод, становить всього 30%, тоді як в міській мережі вона доходить до 300%. Щодня, крім обідів, в їдальнях, борошняному і кондитерському цехах комбінату виробляється 1000 буханок хліба, по стільки ж смажених і печених пиріжків в асортименті, 700 кондитерських виробів, на що йде 10 т борошна щомісячно. Третина цієї продукції реалізується заводчанам через кулінарію, кіоски, буфети та їдальні, решта городянам - через мережу продуктових магазинів.

 

Зараз у комбінату харчування ПАТ «АвтоКрАЗ» - гаряча пора. Для вітамінізації харчування заводчан, продаж їм через заводську торгово-роздрібну мережу, а також заготовок на зиму, на всю йде збір врожаю. Рекордсменом заводських теплиць залишаються огірки: у травні їх було зібрано 100 кг, в червні - вже понад 300, далі - більше. Капусти вирізано понад 100 кг, 80 кг кропу, 90 кг - листя салату, 150 кг редиски, стартує збір кабачків, картоплі, буряка, томатів. Також зібрано 100 кг вишень і 300 кг чорної смородини, не за горами - збір абрикосів, аличі, яблук і груш. Фрукти заготовляють і консервують на зиму для компотів та випічки.

 

Слід зазначити, що комбінат громадського харчування на КрАЗі завжди був дотаційним. Так, у 2015 році із загального обсягу виділених на соцсферу коштів, грошові асигнування КГХ склали близько 2 млн.грн. Розвиток соціальних пільг і гарантій, що надаються працівникам ПАТ «АвтоКрАЗ», не припиняється навіть зараз, в умовах глибокої кризи, коли автозавод вжався по усіх напрямках, сконцентрувавши фінансові потоки на безперебійній роботі головного конвеєра. Більш того, фінансування соцпрограм послідовно збільшується. Так в 2015-му році підприємство профінансувало соцсферу на понад 5,5 млн. грн (у 2014 році - 4,8 млн.грн.). У 2016 році бюджет дотацій соціальної сфери буде збільшено, і в першу чергу для підвищення соцпакету своїх працівників.

 
Кількість переглядів 1600

Архів новин