nn

Сучасний бій на сучасній техніці: КрАЗ-Спартан беруть участь в міжнародних навчаннях «Rapid Trident-2016»

01 липня, 2016

З 27 червня до 8 липня на території Яворівського полігону у Львівській області проводяться найбільші з початку року міжнародні військові навчання Rapid Trident-2016. Вони проходять, починаючи з 2006 року, в рамках програми військової співпраці з НАТО «Партнерство заради миру». Мета «Rapid Trident 2016» - впровадження в ЗС України передового досвіду армій провідних країн світу, обмін професійним досвідом, поліпшення рівня взаємодії між підрозділами Сухопутних військ США, України, армій країн-учасниць НАТО і членів програми «Партнерство заради миру».

До військових маневрів залучено понад 200 одиниць військових автомобілів, серед яких бронеавтомобілі КрАЗ-Спартан.

30 червня відбулися тактичні навчання, в яких досвідчені бійці ВДВ «воювали» проти курсантів-десантників за сценаріями реальної гібридної війни. Про це розповідає сюжет військового телебачення України.

Українські десантники прибули на Rapid Trident -2016 на штатних Спартанах. Ці вітчизняні бронеавтомобілі вже пройшли бойове хрещення в зоні АТО. Водій Спартана, десантник В'ячеслав Шпак розповів, що ці броньовики штурмували Донецький аеропорт, взяли шахту «Бутівка». Він зробив акцент на тому, що в ході бойових дій жоден Спартан не був повністю виведений з ладу, а екіпажі, що знаходяться в бронемашинах, залишилися цілими і неушкодженими. Серед хороших тактико-технічних властивостей машини, він зазначив легкість управління і комфорт.

 

Нагадаємо, що бронеавтомобіль КрАЗ-Спартан базується на шасі Ford F-550 і успішно зарекомендував себе в якості надійної машини в багатьох операціях армії США та інших країн НАТО, в країнах Близького Сходу і Африки. Завдання, які стоять перед машиною - патрулювання небезпечних районів, доставка і захист екіпажу від легкого стрілецького озброєння, від підриву на фугасі, вона виконує в повному обсязі.

В умовах, характерних для зони АТО, Спартан став машиною ближнього бою, легким бронетранспортером, і використовується в умовах бездоріжжя, в зв'язку з чим змінився характер його навантажень. ПАТ «АвтоКрАЗ», найретельнішим чином проаналізувавши зауваження і рекомендації військових, провів доопрацювання конструкції машини під різні цілі у відповідності до вимог отриманих технічних завдань. На завод у великих кількостях надходили і надходять дзвінки і листи зі словами подяки від тих бійців, чиї життя були врятовані завдяки броньованій техніці КрАЗ.

Кількість переглядів 1859

Архів новин