nn

Нові КрАЗи беруть участь в масштабних військових навчаннях

01 серпня, 2016

У числі сотні одиниць різної техніки автомобілі КрАЗ спеціального призначення задіяні одразу в декількох масштабних навчаннях підрозділів силових структур, які в даний час проходять в різних регіонах країни. Примітно те, що військові відпрацьовують тактичні завдання, залучаючи до навчань не тільки традиційні автомобілі КрАЗ різних моделей, поставлені в армію в різні роки, але і нову спецтехніку випуску 2015-2016 року. Зокрема прикордонна служба в Ізмаїльському районі провела тактичні навчання з виявлення порушників держкордону і нейтралізації бандформувань. Прикордонний загін, поряд з бронетехнікою, використовував новий КрАЗ-6322 «Форпост» з бронекапсулою. До цього в реальній експлуатації спецмашину бачити ще не доводилося. Спеціальна бронекапсула з оригінальними формою, кріпленням та способом бронювання, встановлена на тривісному повнопривідному шасі КрАЗ-6322. Спецвтомобіль витримує підрив 8-10 кг в тротиловому еквіваленті.

 
 

У той же час на міжнародних навчаннях «Sea Breeze-2016» в Одеському регіоні підрозділи Національної Гвардії пересувалися вже на новеньких «вахтовка», обладнаних на шасі двовісного всюдихода КрАЗ-5233. На цих маневрах, із залученням понад 4000 осіб із 16 країн світу, армійські підрозділи звели понтонний міст і висадили десант. Після боїв частин ЗСУ до патрулювання місцевості, зачищеною від противника, приступили нацгвардійці, які прибули на виконання завдання як раз на цих спецмашинах, призначених для перевезення особового складу.
Задіяли техніку КрАЗ, зокрема бронеавтомобілі КрАЗ-Спартан, КрАЗ-Кугуар та «вахтовки» КрАЗ-5233, і під час хресних ходів, що проходили в Києві минулого тижня. Вся техніка - із поставок 2014-2015 років.

 
 

Нові КрАЗи, у даний час дислоковані в військових частинах Київської області і поряд з нею, серед іншої військової техніки візьмуть участь в парадному марші на честь 25-ої річниці з дня Незалежності України. Президент України вже підписав указ, згідно з яким 24 серпня 2016 року в центрі Києва з нагоди цієї знаменної дати пройде парад військ по вулиці Хрещатик і Майдану Незалежності.

 
 
 
Кількість переглядів 1726

Архів новин