nn

КрАЗ-Hulk - новий броньований армійський всюдихід

10 жовтня, 2016

Сімейство важких броньованих всюдиходів КрАЗ поповнилося новою нетиповою для вітчизняного виробника моделлю колісної формули 4х4. До Урагану, Шрека та Фіони приєднався КрАЗ-Хaлк (Hulk), що має відмінну від представників цієї лінійки конструкцію.

Новий бронеавтомобіль створений на базі всюдихода КрАЗ-5233. Його конструктивна відмінність від побратима 4х4 - КрАЗ-Шрека, - у відсутності рами. Усі агрегати автомобіля закріплені безпосередньо на несучому корпусі. До 16 тонн (із 18-ти у Шрека) знизилася його повна маса, також помітно зменшилися висота всього виробу і його посадкова висота. Це значно поліпшило ергономіку і експлуатаційні якості машини.

Днище бронекорпусу має V-подібну конструкцію, що в разі підриву розсіює силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів. Балістичний захист бронеавтомобіля відповідає рівню 2 по STANAG 4569. Бронювання виконано таким чином, що куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля, не проникне всередину, не зустрівши на своєму шляху елементів броні. Крім цього мінімізована можливість прострілу в результаті рикошету.

Протимінний захист - рівень 2а і 2б по STANAG 4569: підрив міни (6 кг в тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або днищем автомобіля.

Усе скло - багатошарове куленепробивне, внутрішній шар виконаний із подвійного полікарбонату.
Швидкість до 90 км/год бронеавтомобілю КрАЗ-Халк дозволяє розвивати потужний 310-сильний дизельний мотор із турбонаддувом, він же забезпечує високу ефективність роботи при екстремальних температурах від - 45 до + 450С. А механічна дев'ятиступенева коробка передач легко адаптує автомобіль під конкретні умови експлуатації. Автомобіль вміщує 12 осіб екіпажу.

КрАЗ-Халк - багатоцільовий броньований автомобіль підвищеної прохідності класу MRАP (mineresistantambushprotected). Він призначений для оперативної доставки особового складу військових підрозділів по всіх видах доріг, бездоріжжю і місцевості, їх вогневої підтримки, для чого оснащений сучасним озброєнням і засобами активної і пасивної захисту, а також транспортування вантажів і устаткування різного призначення.
Дебют нового бронеавтомобіля торгової марки «КрАЗ» відбудеться вже завтра - на столичній виставці «Зброя та безпека». Із 11 по 14 жовтня на експозиції ПАТ «АвтоКрАЗ» фахівці компанії більш детально розкажуть про новинку.

 
 
Кількість переглядів 5077

Архів новин