nn

КрАЗи тестували на зборах керівного складу Держприкордонслужби

16 листопада, 2016

Серед більше 60-ти вітчизняних виробників, які презентували прикордонникам 25 нових і модернізованих зразків транспортних засобів та спеціальної техніки, ПАТ «АвтоКрАЗ» представив одразу чотири свої броньовані моделі. Презентація та тестування проводилися 10 листопада на Черкащині, на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Якщо КрАЗ-Шрек та КрАЗ-Фіона вже не новачки і довели свої ефективність та міць у миротворчих місіях ООН, бойових діях на сході країни та на виконанні різних завдань у Збройних Силах та Нацгвардії України. То КрАЗ-Халка та КрАЗ-Спартана, обладнаного системою безпілотного керування, прикордонники побачили і протестували вперше.У Держприкордонслужбі не приховують зацікавленість і потребу у новітній українській техніці, що, за їх словами, допоможе більш ефективно виконувати завдання із захисту кордонів країни. Деякі прикордонні підрозділи оснащені КрАЗ-Спартанами і КрАЗ-Кугуарами, проте це далеко не та кількість, яка у повній би мірі забезпечила охорону та захист державного кордону, а також виконувала завдання логістичного забезпечення. Рахунок йде на десяток, а потрібні сотні сучасних машин, аби ефективно виконувати поставлені завдання.  За відгуками прикордонників, що були присутні на зборах, мала бронетехніка КрАЗ, яка сьогодні працює у складі прикордонних підрозділів,  надійна та максимально пристосована під виконання різних завдань. Представники  важкої лінійки - КрАЗ-Шрек, КрАЗ-Фіона та КрАЗ-Халк, неодмінно б знайшли своє застосування, якби поступили на озброєння прикордонного відомства. Їх технічні якості, а саме  бази всюдиходів КрАЗ-5233 та КрАЗ-6322 - перевірені тисячами кілометрів доріг, бездоріжжя на передовій та службі у військових, дають впевненість у тому, що для захисту кордону кращого автомобіля годі й бажати. Дуже б став у пригоді при патрулюванні кордонів й КрАЗ-Спартан, яким можна керувати дистанційно.

Представники ПАТ «АвтоКРАЗ», у свою чергу, дякували прикордонникам за високу оцінку своєї роботи та продукції, що випускає підприємство, конструктивні пропозиції щодо вдосконалення техніки КрАЗ. Кременчуцький автозавод й надалі розвиватимемо та модернізуватиме лінійку військових моделей автомобілів, щоби у повному обсязі забезпечити різні силові структури України сучасною технікою національного виробництва.

 
Кількість переглядів 2114

Архів новин