nn

В.Гройсман: «КрАЗи - хороші автомобілі, відмінно зарекомендували себе за кордоном і мають працювати в Україні»

01 грудня, 2016

У рамках робочої поїздки до Полтавської області, сьогодні ПАТ «АвтоКрАЗ» відвідав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він прибув на провідне підприємство Кременчука і регіону у супроводі губернатора Полтавщини В. Головка, міністра АПК Т.Кутового, першого віце-прем'єра С.Кубіва та віце-прем'єр-міністра з питань АТО і окупованих територій В. Кістіона.

Головний конвеєр - серце автозаводу, який задає робочий ритм всім структурним підрозділам, - основний об'єкт, який із неприхованим інтересом оглянув очільник кабміну. Генеральний директор автозаводу Роман Черняк, який супроводжував гостей по складальному виробництві, докладно розповів про завод, його продукцію, показав повний технологічний цикл складання автомобілів на головному конвеєрі від закладки рами й до виходу готового продукту - автомобіля КрАЗ. У ході проходження вздовж стрічки конвеєра, а це 260 метрів з 23-ма технологічними зонами, В. Гройсман ставив керівнику «КрАЗу» багато запитань щодо комплектуючих автомобіля, цікавився, які машини в закладці на конвеєрній стрічці, її пропускну здатність, проектні потужності всього підприємства і його завантаженість у даний час. Після огляду Прем'єр-міністр поспілкувався з трудовим колективом, який зібрався під час обідньої перерви. У своєму зверненні до працівників автозаводу В.Гройсман зазначив: « Мені приємно бути на вашому славетному підприємстві і я тішуся від того, що коли зайшов до цеху, побачив головний конвеєр. Це означає, що завод працює, люди мають роботу, мають заробітну плату. Завдання Уряду і моє також полягає в тому, щоби створити нормальні умови для національного виробника. Ми ось від самого початку головного конвеєру йшли і я питав – чия рама, чиї мости, хто ті чи інші деталі виробляє – і це 80% українського виробництва.  Це означає, що нам треба збільшувати обсяги виробництва власної продукції: ми можемо будувати літаки, автомобілі, вагони, багато інших речей в Україні,  і я вважаю за великий гріх, коли не використовуються власні можливості, натомість підтримуємо економіки інших країн. Тільки через економічне зростання ми можемо отримати нормальну якість життя. На кредитах, на сторонній допомозі не проживемо, нам потрібна політика, що сприятиме розвитку власного виробництва, створенню нових робочих місць.

 
 

Я за кооперацію з іншими країнами, бо ми не все можемо виробляти самі. Але там, де ми конкуренті, потрібно завойовувати нові ринки, дати собі раду в середині країни, бо сьогодні велика потреба у автодорожній техніці, комунальних машинах -  і все це виготовляє КрАЗ.

Чому ми маємо купувати іноземні шасі та машини, коли в нас є українські КрАЗи. Хороші автомобілі, відмінно зарекомендували себе за кордоном і мають працювати в Україні. Коли перебуваєш у Франції, на дорогах самі Пежо та Сітроени, в Америці – Форди та Шевролє. Розумієш, що це правильна державна політика, надбання економіки. Ми аналогічно повинні створити й на Україні. Україні – українське.»

Не менш цікавим виявилася для Прем’єра огляд лінійки серійної та перспективної техніки. Він уважно слухав розповідь гендиректора «КрАЗу» про кожен автомобіль, задавав питання , оглядав машини і зовні, і в кабіні.

Не втерпів та випробував безпілотне керування автомобілем КрАЗ-Спартан, прокоментувавши, що задоволений тим, що Україна рухається вперед, розвиваючи нові сучасні технологій.

ПАТ «АвтоКрАЗ» сподівається, що візит голови Уряду сприятиме розвитку вітчизняного машинобудування, підтримці вітчизняного виробника, що сприятиме економічному розвитку країни.

 
 
 
 
Кількість переглядів 2344

Архів новин