nn

Сучасна техніка КрАЗ допоможе стабілізувати дорожньо-транспортну ситуацію в країні

19 грудня, 2016

Рясні снігопади, хуртовини та ожеледь, що спровокували в різних регіонах України на початку  зими аварійні ситуації на дорогах,  яскраво демонструють необхідність у великій кількості спецтехніки не лише службам ДСНС для евакуаційних робіт, а у першу чергу структурам «Укравтодору» – для  розчищення доріг та їх посипання протиожиледними реагентами. Незважаючи на загальну мобілізацію всіх дорожніх служб країни, недостатня кількість дорожньої техніки, а також фізична зношеність транспортних засобів автогосподарств, не дозволяють ефективно боротися з погодними катаклізмами. Ось і виникають ситуації, коли автівки стають заручниками складних погодних умов та нерозчищених доріг, і без рятувальників аж ніяк не впоратись. Так на сайті ДСНС лише за минулий тиждень сумна статистика, коли аварійно-рятівним підрозділам доводилося допомагати водіям, котрі самотужки не змогли впоратися із стихією.

Зокрема, на Вінниччині величезна фура марки «Renault», завантажена 35-тонною  вагою, не змогла подолати підйом автошляху Кодима-Піщанка поблизу села Студена Піщанського району (автошлях Кодима-Піщанка утримується в незадовільному стані, дорога насипна і не обслуговується райавтодором). Водію нічого не залишалося, як звернутися до Служби порятунку «101» за допомогою. На місце події прибули працівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області. Рятувальники за допомогою всюдихода  КрАЗ-255Б  відбуксирували транспортний засіб на безпечну ділянку дороги.

А на Полтавщині, також  за допомогою КрАЗу цієї ж моделі, працівники ДСНС рятували одразу аж вісім вантажівок, що потрапили у скрутне становище. Поблизу с. Городище Лубенського району на автодорозі Лубни - Чорнухи внаслідок складних погодних умов вісім вантажних автомобілів, у яких перебували 12 осіб, не могли самостійно виїхати на гору. Рятувальники за допомогою тросу та лебідки автомобіля КрАЗ-255 відбуксирували автомобілі на підйом, після чого водії самостійно продовжили рух у визначеному напрямку.

Щороку, враховуючи аварійні ситуації, що виникають на дорогах через складні погодні умови, український виробник - ПАТ «АвтоКрАЗ», пропонує допомогу в забезпеченні дорожніх господарств необхідною сучасною універсальною спецтехнікою - комбінованими дорожніми машинами зі снігоприбиральним, антиожеледним і роторним обладнанням та аварійно-рятувальною технікою – підрозділів ДСНС. КрАЗ готовий взяти на себе питання своєчасного гарантійного і технічного обслуговування своїх вантажівок, при необхідності - провести навчання водіїв і механіків.

ПАТ «АвтоКрАЗ» відкрите для співпраці і готове на взаємовигідних і партнерських умовах розглянути можливість придбання спецтехніки КрАЗ. Нова спецтехніка КрАЗ не лише позбавить українські  міста і села від снігового колапсу, а й надасть підтримку вітчизняному виробнику. Впевнені, що дорожня техніка КрАЗ, оснащена сучасним спецобладнанням, допоможе стабілізувати дорожньо-транспортну ситуацію в країні. 

 
 
 
Кількість переглядів 2294

Архів новин