nn

«КрАЗ» презентував військовим аташе броньовану техніку

02 березня, 2017

ПАТ «АвтоКрАЗ», разом із іншими приватними оборонними підприємствами України, знайомив  із своєю військовою технікою представників Київської асоціації військових аташе.  Захід відбувся 1 березня на базі НТУ України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

 Організатори заходу -  Громадська Спілка «Ліга оборонних підприємств України», Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського та Департамент воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони України, запросили вітчизняного виробника вантажної техніки  - завод «КрАЗ», прийняти участь у презентації нових вітчизняних оборонних технологій. Кременчуцький автозавод, який активно працює в інтересах посилення оборонного потенціалу України, як завжди, зреагував на запрошення позитивно, відправивши до столиці броньований автомобіль КрАЗ-Fiona. Він підходить для виконання бойових завдань як в міських умовах, так і в умовах повного бездоріжжя. Автомобіль повністю броньований, він спроектований для захисту пасажирів від балістичних загроз з будь-якого кута. Всі компоненти автомобіля модифіковані для підтримки ваги броні. Колеса автомобіля оснащені системою «run-flat». Салон автомобіля може змінюватися під різні вимоги замовника.

Fiona-APC створений на базі шасі автомобіля-всюдихода КрАЗ-6322 (6х6). Він може обладнуватися різними типами двигунів різних виробників. Автомобіль має гідравлічний привід задніх дверей, обладнаний пошуковими фарами, електричною лебідкою, камерою заднього виду, поворотною туреллю з місцем для кріплення зброї, гаком для буксирування.

Балістичний захист автомобіля рівня Level 3 за стандартом Stanag +4569.

Ця модель броньованого армійського всюдихода КрАЗ  успішно несе службу не лише в миротворчих місіях ООН, а й на передовій в зоні АТО. Військові відзначають надзвичайну потужність та прохідність КрАЗу, надійність броне корпусу та інші технічні властивості, які захищають на передовій і допомагають бійцям виконувати різні завдання. 

ПАТ «АвтоКрАЗ» впевнений, що участь у таких заходах дозволить активізувати оборонно-промислове та військово-технічне співробітництво між Україною та іноземними державами, сприятиме створенню в Україні нових виробництв із залученням іноземних технологій та інвестицій, пожвавлення державно-приватного партнерства.

Кількість переглядів 1613

Архів новин