nn

У своє 50-річчя музей «КрАЗу» відкриє двері для всіх бажаючих

23 червня, 2017

27 червня - 50-річчя Музею історії Кременчуцького автозаводу. Із нагоди ювілейної дати в свій день народження заводський музей відкриє двері для всіх бажаючих - автозаводців, кременчужан і гостей міста.

Вхід - вільний з 9.00 до 16.00. Музей знаходиться на першому поверсі адміністративного корпусу №2.

Історія музею «КрАЗу» почалася півстоліття тому - у 1967 році. У дусі радянського часу, його відкриття стало подарунком трудящих до 50-річчя Жовтневої революції. Невелике приміщення в новому інженерному корпусі автозаводу, кілька десятків експонатів, документів, фотографій, без помпезності і офіціозу - в обідній перерві відбулася значима для підприємства подія. В урочистій тиші, як написали в заводському часопису «Автобудівнік», була перерізана червона стрічка та проведена перша екскурсія для працівників інженерно-технічних служб, що розміщувалися в цій же будівлі.

У 1970 році заводський музей «переїхав» у просторе приміщення нового навчального корпусу. Його відвідувачів за півстоліття - хоч греблю гати. Це і численні делегації із зарубіжних країн, і почесні гості Кременчука, у числі яких льотчик-космонавт О. Леонов, С. Ротару, Н.Кіріченко, партійне керівництво області та країни, ветерани війни, школярі, студенти, кременчужани і гості міста.

«Мы, представители Минского ордена Ленина автозавода, познакомившись с материалами музея Кременчугского автозавода, очень рады такой кропотливой и настойчивой работе по сбору материалов, накапливанию фактов, оформлению всего пройденного пути хорошего коллектива рабочих, создавших такие хорошие автомобили. Желаем вам плодотворной и энергичной работы в этом нужном и полезном деле. 21.07.1967г.»

«Я получил истинное наслаждение и преисполнен гордостью за Ваши успехи. Такой продукцией может гордиться наша Родина и советский народ! С глубоким уважением и благодарностью за Ваши руки! Летчик-космонавт А.А.Леонов. 21.09.1978 г.» - тисячі аналогічних записів, зроблених відвідувачами музею в книгах відгуків.

Довгі роки доступ до музею автозаводу був закритий. Відроджений до ювілею підприємства, він був урочисто відкритий у 2015 році.

Приходьте, і ви дізнаєтеся багато цікавого про Кременчуцький автозавод, його людей, продукцію, традиції, про його минуле та сьогодення. Також ви побачите технічні експонати музею - КрАЗ-222 «Дніпро», КрАЗ-214, КрАЗ-255Б з БМК-Т, КрАЗ-260, КрАЗ-6Е6316 «Сибір».

 
Кількість переглядів 1551

Архів новин