nn

«АвтоКрАЗ» та ПолтНТУ співпрацюватимуть у науково-технічній сфері

29 червня, 2017

Це засвідчує угода між  ПолтНТУ і ПрАТ «АвтоКрАЗ», підписана 27 червня під час візиту делегації керівництва, викладачів та студентів провідного технічного вузу регіону та України на Кременчуцький автозавод. Дефіцит інженерно-технічних працівників в машинобудівній галузі якраз і вивів питання тісного контакту між науковцями та виробничниками в розряд актуальних. Така співпраця сприятиме організації виробничих і технологічних практик студентів вузу інженерних спеціальностей, стажування магістрів та підвищення кваліфікації викладачів університету і автозаводців.

А розпочався візит полтавчан на «КрАЗ» із огляду експозиції раритетної та перспективної техніки українського виробника, яка була організована біля підприємства із нагоди визначної заводської події. Саме в цей день музею історії КрАЗу виповнилося 50 років. Генеральний директор Роман Черняк детально розповів присутнім про еволюцію створення вантажівки КрАЗ, розпочавши огляд експонатів із автопервістка – самоскида  КрАЗ-222 «Дніпро».  Із цікавістю слухали гості розповідь про кожну вантажівку із представленої техніки, оглядали нову лінійку армійських та цивільних вантажівок КрАЗ. Уважними слухачами вони були й під час екскурсії музеєм, подякували за зберігання історії, відновлення функціонування музею і зробили ювіляру подарунок. Чудова картина маслом із зображенням  головного корпусу ПолтНТУ, якому невдовзі виповниться 200 років, знайшла своє почесне місце серед музейних експонатів, а в книзі відгуків — запис: «Від науково-педагогічного колективу Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка висловлюємо щиру вдячність за презентацію такої потужної та величавої історії становлення і розвитку заводу «КрАЗ». Бажаємо подальших здобутків і залишатися світовим лідером у машинобудуванні. З повагою, ректор ПНТІ Володимир Онищенко. 27.06.2017р.»

Знайомили гостей із сучасним учбовим центром, його діючими і розрізними вузлами, оригінальними стендами, унікальним обладнанням. Саме тут і відбулося підписання двосторонньої угоди про науково-технічне співробітництво. Увесь технологічний ланцюг збирання вантажівок – від підзбирання рами і до виходу своїм ходом — наочно бачили на головному конвеєрі, а можливості та технічні якості продукції українського виробника — вантажівки КрАЗ, на випробувальному полігоні.

«За високотехнологічним виробництвом — майбутнє України! Щиро дякую генеральному директору автозаводу Роману Черняку за розуміння та сприяння у практичній підготовці інженерно-технічних кадрів для нашої Держави!», — написав на своїй сторінці в фейсбуці ректор вузу В. Онищенко.

Керівництво ПрАТ «АвтоКрАЗ» упевнено, що такі системні заходи із зближення виробництва з наукою, розпочаті автозаводом рік тому, підуть  на користь усім, насамперед споживачеві. Той досвід та наукові дослідження, що здобули науковці, сьогодні допоможе машинобудуванню швидко впроваджувати у виробництво нові технології, нові матеріали, нові методи. Розраховуємо, що провідний технічний вуз забезпечить підготовку висококваліфікованих інженерно-технічних фахівців для машинобудівної галузі на своїх факультетах «Автомобільний транспорт», «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Електромеханіка». КрАЗ чекає на молоде технічно-грамотне висококваліфіковане поповнення!

 
 
 
 
 
Кількість переглядів 1505

Архів новин