nn

Військові КрАЗи демонстрували на Хрещатику міць України

29 серпня, 2017

Зі столиці України на Кременчуцький автозавод повернулася святкова колона перспективної армійської техніки КрАЗ. Військові машини з 22 по 27 серпня демонструвалися на виставці військової техніки «Міць нескорених», приуроченої до 26-ї річниці Незалежності України.

Із 67 представлених на Хрещатику одиниць української та іноземної техніки особливої уваги удостоївся вітчизняний бронеавтомобіль КрАЗ-Халк колісної формули 4х4 у темному маскувальному забарвленні - одна з останніх військових розробок національного виробника - ПрАТ «АвтоКрАЗ». Під прицілом фотокамер і очей публіки виявився й броньований ПЗМ на базі КрАЗ-5233 (4х4).

Не менший інтерес викликала й інша кразівська техніка: важкі бронеавтомобілі КрАЗ-Шрек (4х4) і КрАЗ-Фіона (6х6), та мала бронетехніка КрАЗ-Кугуар і КрАЗ-Спартан. Ці моделі - активні учасники бойових дій на сході країни в складі збройних сил, Державної прикордонної служби та Національної гвардії України. Вони несуть армійську службу на передовій і в тилу, виконуючи разом із військовими свій високий патріотичний обов'язок.

Усі дні роботи виставки експозиція військової техніки була багатолюдною - жителі і гості Києва дуже активно цікавилися перспективними розробками, які сьогодні стоять або в процесі постановки на озброєння ЗС України. Традиційно, найбільш допитливими відвідувачами виставки стали діти, якi обдивилися  всі технічні експонати уздовж і поперек. Танки, а також бронетехніка КрАЗ: Шрек, Фіона і Халк - всенародні улюбленці публіки, витримали на собі не одну тонну допитливих екскурсантів.

А Кременчуцький завод на цьому не зупиняється: розробка нових моделей вантажних автомобілів, у тому числі і для армійських потреб, триває. «КрАЗ» робить все, щоб українські військові захищали нашу країну на потужній, сучасній та ефективній техніці.

 
 
Кількість переглядів 1661

Архів новин