nn

Студенти Одеського політеху приїхали за технічним досвідом на «КрАЗ»

08 листопада, 2017

Взаємодія Кременчуцького автозаводу із науковими закладами, науковцями, викладачами та студентами технічних вузів набирає обертів. Із низкою запитань до конструкторів автозаводу вчора, 7 листопада, завітали студенти із Одеського національного політехнічного університету – організатори та представники першої української студентської гоночної команди «Formula Student ONPU».

У зверненні до адміністрації автозаводу із проханням відвідати «КрАЗ», зокрема, йшлося про те, що студенти ОНПУ  протягом шести років поспіль проектують і будують « з нуля» автомобілі і їм цікаво побачити і дізнатися, як відбувається реальне виробництво справжнього серійного автомобіля  та взяти участь в будь-якому спільному проекті. Їхнє бачення взаємодії  - у  спільних проектах, працевлаштуванні випускників, цільовій підготовці студентів, освітніх екскурсіях студентам тощо.

Графік роботи групи студентів був досить напруженим, основні питання, які обговорювалися із технічними структурами підприємства, стосувалися конструювання та випробувань нових та серійних вантажівок. У їх числі:

- як проектують та виготовляють шасі;
- як відбувається процес проектування нових автомобілів;
- чи є досвід спільних проектів зі студентськими КБ;
- сучасні технології та системи автоматизованого проектування;
- чого не вистачає випускникам ВНЗ інженерних спеціальностей.

У ході робочого візиту студенти, окрім роботи в інженерному корпусі, детально познайомилися із випробувальними стендами випробувального центру та процесом лабораторних і стендових випробувань вузлів, агрегатів, апаратури та вантажівки в цілому. Побували й на полігоні підприємства, де  наразі проводилися планові випробування броньованої техніки, знайомилися з технологічним ланцюгом складання автомобілів  на головному конвеєрі, оснащенням навчального центру, відвідали музей історії заводу. До речі, в учбовому центрі довгий час спільно із керівним складом технічних служб автозаводу велось жваве обговорення специфіки створення нової техніки. Враховуючи те, що «Formula Student» - інженерні  світові змагання, правила яких передбачають, що студенти повинні самі спроектувати і побудувати гоночний автомобіль і потім виставити його на змагання, їм бракує знань по проектуванню, розрахункам і випробуваннями новоствореного зразку.

Наостанок дякували за пізнавальний та  корисний, насичений подіями візит до національного виробника, за змістовні зустрічі і плідну працю того дня. «КрАЗ» же в свою чергу завжди охоче відкликається на ініціативу прогресивної, налаштованої на перспективу молодь, до спільної співпраці або звернення про допомогу у технічних питаннях. «КрАЗ»  чекає на  молоде прогресивне поповнення у своїх лавах аби нове покоління машинобудівників будувало нові українські автомобілі.  

 
 
Кількість переглядів 1409

Архів новин