nn

Майбутні слюсарі та зварники побували у музеї «КрАЗу»

13 грудня, 2017

Вчора, у другій половині дня, на автозавод завітали гості із Полтави – потенційні робітники машинобудівної галузі. Велика група учнів Полтавського ВПУ імені А.О.Чепіги відвідала музей ПрАТ «АвтоКрАЗ», де ознайомилася із історією та сучасною діяльністю Кременчуцького автозаводу.

Два десятки майбутніх слюсарів із ремонту автомобілів та електрозварників ручного зварювання під керівництвом супроводжуючого – майстра виробничого навчання, із великим інтересом слухала про цікаві факти із 70-річної історії «КрАЗу», із неприхованим інтересом розглядала експонати, фото на стендах та в альбомах. Після екскурсії молодь подякувала за гостинний прийом та виявили бажання ще відвідати підприємство, зокрема основні  його підрозділи та випробувальний полігон.

Такі гості – завжди бажані на автозаводі. Сьогодні машинобудування відчуває кадровий голод, перш за все це стосується робітничих професій. Зокрема «КрАЗ» потребує заповнення 360 вакансій, 300 із яких – робітничі позиції. У гострому дефіциті слюсарі-інструментальники, слюсарі механоскладальних робіт, фрезерувальники, налагоджувальними автоматичних ліній, верстатники широкого профілю, зварники  тощо

Цього року «АвтоКрАЗ» замовив професійним навчальним закладам міста 87 осіб, серед яких 72 -  робітничі спеціальності, решта - ІТР. Проте, на жаль, замовлення не було виконане і підприємство прийняло всього 27 випускників. Основна причина -  міграція за кордон у пошуках кращого життя. Все ж підприємство розраховує, що ситуація зміниться в країні  на краще і очікує на молоде активне поповнення!

«КрАЗ» пропонує стабільну роботу та стабільну зарплату, дружній колектив, можливість розвиватися, отримати другу спеціальність, підвищити кваліфікацію. Та головне і найбезцінніше – «КрАЗ» дасть можливість напрацювати досвід, навчитися відповідальності та дисципліні, виробити внутрішній стрижень і багато іншого, що сприятиме у подальшому кар’єрному зросту, значно підвищить вартість працівника на ринку праці. 

Кількість переглядів 1611

Архів новин