nn

«АвтоКрАЗ» збільшив відрахування до різних бюджетів

30 січня, 2018

«АвтоКрАЗ» - єдиний український виробник вантажних автомобілів із замкнутим технологічним циклом виробництва, найбільший в Кременчуці і Полтавському регіоні платник податків, в 2017 році збільшив відрахування на 13% по відношенню до 2016 року. Зокрема, загальні бюджетні платежі підприємства в минулому році склали близько 162 млн.грн. При цьому до держбюджету Кременчуцький автозавод перерахував майже 109 млн. грн., що на 10% більше аналогічного показника роком раніше. У цій сумі єдиний соціальний внесок склав без малого 40 млн.грн., ПДВ - понад 67 млн.грн.

«КрАЗ» традиційно залишається і одним з основних донорів бюджетного фонду Кременчука. У минулому році за рахунок відрахувань підприємства місцевий бюджет поповнився майже на 53 млн. грн., що на 17,4% більше відрахувань у 2016 році. Найбільшу суму в цьому виді платежу складають: 32, 2 млн. грн. - податок з доходів фізичних осіб (зростання до 2016 року на 26%), орендна плата за землю - майже 18 млн.грн. І більше 2,7 млн.грн. - військовий збір. Таке збільшення відрахувань до місцевого бюджету пов'язано, в основному, за рахунок зростання податкових відрахувань з доходів фізосіб, а також зростання екологічного податку на 34% і військового збору на 22%.

У цілому, ПрАТ «АвтоКрАЗ» у 2017 році вдалося в повному обсязі виконати свої зобов'язання перед державою по відрахуваннях, навіть з урахуванням негативних наслідків економічної та політичної кризи в країні і падіння машинобудівної галузі. Очевидно, що держскарбниця могла б отримати і в рази більше відрахувань від «КрАЗу», за умови підтримки підприємства бюджетними закупівлями. У тому числі, за рахунок замовлень військової техніки із коштів військового збору - 15 млрд. грн, заплачених українцями в 2017 році (дані Державної фіскальної служби України). Тим більше, що виробничі потужності заводу дозволяють виробляти понад 5000 одиниць техніки на місяць і на даний момент задіяні далеко не в повному обсязі.

Виконав завод повністю в 2017 році і взяті на себе соцзобов'язання. Тричі протягом року підвищувалася заробітна плата працівників, яка в середньому становила 5828 грн. і, в порівнянні з 2016 роком, зросла на 26%.

У поточному році «АвтоКрАЗ» планує і далі вишукувати можливість для підвищення соцпакета своїх працівників, поліпшення умов їх праці, продовжувати роботи по реконструкції об'єктів соціального призначення.

Кількість переглядів 2004

Архів новин