nn

«КрАЗ» розвиває співпрацю із науковцями ННЦ «ІМЕСГ»

06 лютого, 2018

Започаткована у минулому році співпраця між ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» та ПрАТ «АвтоКрАЗ» успішно розвивається. У ході нещодавнього візиту на підприємство директора ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» академіка НААН В. Адамчука та докторанта С. Погорілого підведені підсумки першого року співпраці над проектом МЕЗ-330 «Авторактор» - агроновації 2017 року.

Під час візиту на автозавод, В. Адамчук, зокрема, зазначив: «Ті завдання, що були поставлені перед головним інститутом з розроблення механізованих технологій і техніки для агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України та національним виробником великовантажної техніки – заводом «КрАЗ», щодо створення вітчизняного конкурентоспроможного мобільного енергетичного засобу для агропромислового виробництва на базі українського автомобіля КрАЗ-6322, виконані в повному обсязі. Випробування МЕЗ-330 у рослинництві на операціях транспортування і внесення мінеральних та органічних добрив, основного обробітку ґрунту та культивації, а також сівби сільськогосподарських культур показали, що ідея використання модернізованого «КрАЗу» як багатофункціонального мобільного енергозасобу підтверджена в умовах агропромислового виробництва. У зв’язку з цим відкритий шлях для того, щоб з урахуванням отриманих результатів і використанням найкращих в Україні комплектуючих налагодити серійний випуск і вивести на ринок мобільний енергетичний засіб - автотрактор МЕЗ-330, який адаптований до агрегатування з усіма причіпними і начіпними сільськогосподарськими машинами, що виробляються до тракторів тягових класів 3 і 5. Тим більше, що провідні українські заводи, які спеціалізується на виробництві сільськогосподарської техніки для рослинництва, зокрема, Херсонський машинобудівний завод та ПАТ «Ельворті» (завод «Червона Зірка») готові підтримати новий напрям розвитку мобільних енергозасобів шляхом створення спеціалізованих начіпних технічних засобів (на 25-30% дешевшими, у порівнянні з традиційними) до автотракторів МЕЗ-330. Він також зазначив, що найважливіше, що доведено в ході випробувань МЕЗ-330, - енергозасіб може успішно використовуватися і на операціях основного обробітку ґрунту. І це важливо, бо на початку експерименту було багато тих, хто сумнівався в ефективності автотрактору на такій енергомісткій операції, як оранка.

«Враховуючи те, що створений мобільний енергозасіб підтвердив свою конкурентоспроможність, має високі техніко-технологічні характеристики і показав позитивні результати випробувань, які за окремими показниками перевершують тракторну техніку, дослідне господарство інституту прийняло рішення придбати для власних цілей у автозаводу шасі КрАЗ-6322» - додав керівник інституту.

Консолідація виробництва з наукою триватиме й у поточному році. «КрАЗ» має намір і далі розширювати модельний ряд сільгосптехніки, у тому числі із залученням інноваційних наукових розробок у своє виробництво. Національний виробник вантажної техніки впевнений, що це сприятиме, у першу чергу, розвитку вітчизняного аграрного сектору. Україна - провідна аграрна держава, і інноваційна техніка допоможе зробити аграрний бізнес більш прибутковим.

Кількість переглядів 1768

Архів новин