nn

КрАЗ-6322 буде відбито на пам'ятній десятигривневій монеті

03 травня, 2018

Мільйонним тиражем вийде пам’ятна монета номіналом 10 гривень із зображенням автомобіля-всюдихода КрАЗ-6322 Солдат. Національний банк України затвердив план випуску пам’ятних монет на 2019 рік .

Всього в списку 27 монет, які випустять наступного року. Вони присвячені різним датам, подіям, персонам та культурній спадщині України. Військовий КрАЗ-6322, який стоїть на озброєнні ЗС України та є базовим автомобілем української армії, найбільшим серед решти монет тиражем відчеканять у вересні 2019 року. Такої честі ця модель автомобіля удостоєна заслужено, бо тисячі кілометрів доріг та бездоріжжя в арміях багатьох країн світу довели, що кращого автомобіля в своєму класі із витривалості та прохідності не має.  

Нагадаємо, що у жовтні минулого року вийшла пам'ятна біметалева монета «80 років Полтавській області», на аверсі якої відбито бронеавтомобіль КрАЗ-Ураган, створений ПрАТ «АвтоКрАЗ» у 2015 році. Як зазначили в НБУ, технічна тема на пам’ятних монетах користується неабияким попитом серед нумізматів та любителів. Мільйонний тираж нової монети із зображенням автомобіля КрАЗ був визначений саме із цих міркувань.

Кількість переглядів 2011

Архів новин