nn

До сертифікаційного аудиту на «КрАЗі» готові

15 червня, 2018

У рамках підготовки до сертифікаційного аудиту, який наступного місяця проводитимуть міжнародні аудитори німецького сертифікаційного органу «DEKRA», на ПрАТ «АвтоКрАЗ» завершився черговий аудит системи менеджменту якості. Перевірку проводили незалежні аудитори ТОВ «Центр якості». Під час аудиту, який тривав 06-08.06.2018, було перевірено функціонування всіх процесів системи менеджменту якості підприємства, а саме процесів менеджменту, основних процесів та підтримуючих процесів,  виконання вимог стандарту IATF 16949 на робочих місцях у виробничих цехах.

По закінченню роботи аудитори дійшли висновку, що на підприємстві значний прогрес у розвитку системи менеджменту якості, її процесів та професіоналізму кожного. Вони відзначили, що система роботи багатьох підрозділів агрегатного та складального виробництв підприємства значно покращилася і відповідає вимогам світового автомобільного стандарту .

«Центр якості», який надавав консалтингові послуги щодо впровадження вимог IATF 16949:2016, протягом року здійснив низку тренінгів для вищого керівництва, керівників та спеціалістів заводу. Серед тренінгів із впровадження стандарту, які провели консультанти центру: «Вимоги стандарту IATF. Ризик-менеджмент», «Статистичне управління процесами SPC», «Аналіз вимірювальних систем MSA», «Система економіки якості», «Ощадливе виробництво Lean Management», «Перспективне планування якості продукції APQP», «Внутрішній аудитор»  та навчання на робочих місцях у процесі проведення аудитів процесів виробництва. Крім тренувань, сертифіковано внутрішніх аудиторів системи менеджменту, переглянуто документовані процедури, що містять вимоги до способу виконання різних робіт, Стратегію підприємства та Політику у сфері якості, поліпшено конструкторську та технологічну документацію тощо.

Нагадаємо, що вимоги стандарту IATF 16949:2016 активно впроваджуються у ПрАТ «АвтоКрАЗ» із 2017 року. Мета впровадження -  виконання стратегічних цілей ПрАТ «АвтоКрАЗ» щодо підвищення якості продукції, ефективності виробництва та розширення ринків збуту. Вимоги даного стандарту розповсюджуються на кожен вид діяльності, який напряму або опосередковано пов’язаний з виробництвом автомобілів. Стандарт IATF 16949:2016 «Фундаментальні вимоги до системи менеджменту якості для виробництва автомобільної промисловості та організацій, які виготовляють відповідні сервісні частини» містить вимоги по застосуванню найкращих світових практик для виробництва якісної та безпечної продукції. Стандарти для автомобільної промисловості змушують виробників враховувати всі ризики та наслідки впливу автомобілів на навколишній світ і на людину. І саме тому застосування даного стандарту є необхідним засобом для виживання у конкурентній боротьбі на автомобільному ринку та прилучення до світового автопрому.

«КрАЗ» тепер впевнено крокує у ногу з багатьма відомими автовиробниками та постачальниками, розмовляє єдиною мовою світового автопрому.

Кількість переглядів 1692

Архів новин