nn

«АвтоКрАЗ» збільшив податкові відрахування

03 серпня, 2018

«АвтоКрАЗ» - найбільше в Кременчуці і регіоні промислове підприємство, єдиний український виробник великовантажних автомобілів із замкнутим технологічним циклом виробництва, у першому півріччі поточного року збільшив відрахування до бюджетів різних рівнів до 83,3 млн. грн. Це на 12% більше торішнього аналогічного показника. У тому числі держбюджет  с початку року  отримав майже 53 млн.грн. (10% зростання до минулого року), більш ніж на 30,5 млн.грн. поповнилася місцева скарбниця (проти 25 млн. в минулому першому півріччі). У загальній сумі податків автозаводу найбільші відрахування склали: ПДВ - близько 28,5 млн. грн., єдиний соціальний внесок - 23,5 млн.грн, майже 20 млн.грн прийшлися на податок з доходів фізосіб, близько 10 млн. грн. - орендна плата за землю і військовий збір, який виріс до понад 1,6 млн.грн.

За рівнем соціальної відповідальності в Кременчуці і на Полтавщині Кременчуцький автозавод, як і раніше, серед лідерів. Підприємство і в умовах недостатньої завантаженості продовжує працювати стабільно, виконуючи взяті на себе соцзобов'язання. Так, двічі в першому півріччі на автозаводі підвищувалися оклади працюючим - й січні та липні. Середня заробітна плата в еквіваленті повного відпрацьованого часу, у червні поточного року склала 7058 грн.

У даний час на Кременчуцькому автозаводі трудиться 2840 штатних співробітників, із середнім віком 46,4 роки, із яких 66% становить робочий персонал. Укомплектованість персоналом - 89,6%, при цьому дефіцит робочих кваліфікованих кадрів - по 320 вакантним позиціям. У планах ПрАТ «АвтоКрАЗ» знаходити можливість для підвищення соцпакета своїх працівників, поліпшення умов їх праці, реконструкція об'єктів соціального призначення.

Кількість переглядів 1717

Архів новин