nn

Підрозділи ДСНС Шостки і Конотопа до Дня рятівника отримали новенькі пожежні КрАЗи

18 вересня, 2018

Ця інформація розміщена на офіційному сайті Сумської облдержадміністрації. Рятувальники регіону отримали сучасну пожежну автоцистерну АЦ-4-60 (5401НЕ), створену українськими виробниками – ПрАТ «АвтоКрАЗ» та промисловою компанією «Пожмашина».

Під час вручення 17 вересня голова облдержадміністрації М. Клочко відзначив, що автомобілі КрАЗ відтепер допомагатимуть рятувальникам у виконанні своїх професійних обов’язків.

«Ви – люди, які дотримуєтеся стійких принципів: «Запобігти! Врятувати! Допомогти!». І те, що державна служба із надзвичайних ситуацій в Сумській області займає перші позиції в державі, це заслуга, як вашого керівництва, так і кожного з вас, – зазначив очільник Сумської ОДА, виступаючи перед підрозділом ДСНС в Шостці. – Враховуючи це, керівництво ДСНС України за клопотанням облдержадміністрації, народних депутатів від Сумщини, міської влади Шостки, прийняло рішення вручити вам новий автомобіль КрАЗ. Той, хто дійсно працює, вартий того, щоб йому допомагали. Я хотів би, щоб ви, отримавши новий автомобіль, виконували свої обв’язки ще краще, адже у вас для цього тепер є можливості».

Шасі підвищеної прохідності КрАЗ-5401НЕ (4х4) вантажопідйомністю 9,5 т виготовлено  Кременчуцьким автозаводом, згідно технічних вимог ДСНС, прописаних  в умовах крупного тендера. Воно призначене під виготовлення різних спецвиробів, у даному випадку - автоцистерни АЦ-4-60.

Оригінальність цього шасі полягає в тому, що, з урахуванням вимог замовника, вперше на двовісному повнопривідному КрАЗі застосована дворядна чотиридверна шестимісна кабіна МАЗ, параметрами якої були прописані в даному тендері. Кременчуцькі конструктори провели адаптацію цієї кабіни до шасі автомобіля КрАЗ-5401НЕ. Широкопрофільна шина з ЦПШ, встановлена на цьому шасі, дозволяє експлуатувати спецвиріб не тільки на дорогах із різним покриттям, а й в умовах повного бездоріжжя. До того ж оснащення автомобіля двома паливними баками по 165 л, які забезпечують пробіг автомобіля на відстань до 600 км, дозволяє здійснювати оперативну доставку екіпажу і обладнання до місця проведення рятувальних, аварійний або інших необхідних, відповідно до специфікації автомобіля, робіт. Автомобіль розвиває швидкість понад 90 км/год, він досить маневрений, завдяки безкапотному компонуванню, легко використовується в умовах міського циклу. АЦ-4-60 (5401НЕ) має цистерну для води ємністю 4000 л і бак для піноутворювача на 400 л. Вакуумна усмоктувальна система - автономна напівавтоматична НВЕ-24. Машина оснащується пожежним відцентровим насосом ПН-60Б-РР - з подачею 60 л/сек і напором 100 м. Найбільша геометрична висота всмоктування - 7,5 м. Повна маса машини - 19 тонн.

Аналогічний пожежний КрАЗ  було вручено й підрозділу ДСНС у Конотопі. 

 
 
 

Фото надані Сумською ОДА

Кількість переглядів 2295

Архів новин