nn

«КрАЗ» на запрошення «Нафтогаз України» прийняв участь у Міжнародній конференції

23 жовтня, 2018

ПрАТ «АвтоКрАЗ», на запрошення НАК «Нафтогаз України», сьогодні, 23 жовтня, прийняв участь у Міжнародній конференції «Нафтогазова галузь України: виклики та можливості». Цей захід став платформою для обговорення низки питань, у тому числі позиції існуючих постачальників щодо досвіду співпраці із НАК «Нафтогаз» та окреслення важливих аспектів подальшого співробітництва.

Серед спікерів, виступаючих на сесії із цієї теми, – генеральний директор «КрАЗу» Роман Черняк. У своїй доповіді-презентації він відзначив, що український виробник дуже цінує, що вітчизняна нафтогазова промисловість віддає перевагу національному продукту, замовляючи під свої потреби різну спецтехніку на базі КрАЗу.

У 2017 році до філій лише «Укргазвидобування» надійшло близько 200 од. нової техніки КрАЗ та спецвиробів на його базі, серед яких, в основному, повнопривідні тягачі, автокрани, автоцистерни, трубовози, самоскиди, лабораторії, вахтові автомобілі. Він зазначив, що останні кілька років вся техніка, яку замовляє «Укргазвидобування», у більшості своїй оригінального виконання або із встановленням додаткових опцій, направлених на безпеку та комфорт працюючого на ній персоналу. Зокрема, самоскиди та тягачі мають тахографи, додаткові спальні місця, кондиціонери, паски безпеки тощо. Спеціальні КУНГи для виконання різних завдань – це будинки на колесах зі всім необхідним обладнанням для роботи та предметами побуту для комфорту механіків та водіїв на час відрядження по об’єктах.

У якості ефекту від співпраці із групою «Нафтогаз» Р.Черняк зазначив, що кожна перемога у тендерах, об’явлених групою «Нафтогаз», стимулює виробництва підприємств–постачальників спецобладнання - «Нафтоавтоматика», «Львівський експериментально-механічний завод», «Автокрани України». У 2018 році загальна вартість спеціального обладнання склала 106,6 млн.грн. До того ж забезпечує роботою заводи групи «КрАЗ» та 520 підприємств України, що постачають матеріали та комплектуючі. Загальна сума поставок матеріалів та комплектуючих з підприємств України під контракти «Укргазвидобування» у 2018 році складе понад 60 млн.грн. І найголовніше - забезпечення зайнятості близько 3000 працівників ПрАТ «АвтоКрАЗ» та 1500 групи «КрАЗ» та податкові відрахування до Державного бюджету. Загальна сума податкових відрахувань ПрАТ «АвтоКрАЗ» до Державного бюджету по контрактам з АТ «Укргазвидобування» у 2018 році - близько 24 млн. грн. у вигляді зобов’язань по ПДВ та єдиного соціального внеску з заробітної плати.

Плюсом сюди йдуть податки ще понад 200 заводів-суміжників в Україні, які виробляють для КрАЗа по кооперації свою продукцію. Тож із упевненістю можна сказати, що замовлення, які розміщує АТ «Укргазвидобування» на «КрАЗі» мають велике соціальне значення і забезпечують соціальний спокій в країні.

Наприкінці промови очільник «КрАЗу» акцентував, що  високо цінує те, що основний видобувач в Україні природного газу та газового конденсату «Укргазвидобування» не словами, а діями та замовленнями підтримує вітчизняного виробника, сприяє розвитку підприємства і економіки України в цілому.

 
Кількість переглядів 1351

Архів новин