nn

Екскаватори-планувальники UDS 114 на базі КрАЗу отримали рятувальники Донбасу

05 листопада, 2018

У рамках програми модернізації та оновлення автопарку Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області отримав нову техніку на базі всюдиходу КрАЗ-63221 (6х6). За офіційним повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій на своєму сайті, на озброєння рятувальників Донеччини надійшли три одиниці цієї спецтехніки.

Екскаватори-планувальники UDS 114 (63221) - універсальні обробні спецмашини, призначені для виконання всіх видів землерийних робіт. Ця техніка сприяє підвищенню оперативності реагування та якості виконання робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Екскаватори здатні здійснювати копання та розширення траншей, планування, вирівнювання майданчиків, рихлення твердого ґрунту за допомогою ковша та розпушувача; переміщення вантажів за допомогою захвата маніпулятора вагою до 1.2 т, а також дроблення твердих порід та бетонних елементів за допомогою гідромолоту.

Надбудова марки CSM (Словенія), змонтована на серійному шасі КрАЗ-63221  українським заводом спецтехніки «Техкомплект», має вантажопідйомність при максимальному вильоті - 2,6 т, а при мінімальному - 7 т. Потужність - 104 кВт,  ємність основного ковша - 0,63 м куб, продуктивність екскавації - 108 м. куб/год., максимальну глибину екскавації - 6,5 м. Горизонтальний виліт стріли з невиведеним телескопом - 6,3 м, із виведеним - 10,5 м.

Поставлені на озброєння КрАЗи використовуватимуться для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі артилерійських обстрілів. Це сприятиме підвищенню оперативності та ефективності виконанню завдань за призначенням.

 
Кількість переглядів 2933

Архів новин