nn

КрАЗ повернувся з виставки «КомунТех 2018»

12 листопада, 2018

«АвтоКрАЗ» щорічно бере участь в одному з найавторитетніших подій в житті працівників житлово-комунальної сфери - Міжнародній спеціалізованій виставці «КомунТех». У поточному році на цій виставці, що завершила свою роботу в столичному Міжнародному виставковому центрі 8 листопада, український виробник теж демонстрував свої спецмашини.

Гостям заходу були представлені два нових спецавтомобіля - 25 тонний автокран КС-55727 на базі КрАЗ-65053 (6х4) і сміттєвоз із боковим завантаженням КрАЗ-5401 (4х2), створений в партнерстві з компанією «Віва» (м. Кременчук).

Сміттєвоз з боковим завантаженням КрАЗ-5401 призначений для роботи з євро-контейнерами об'ємом від 60 до 1100 л. Він завантажує ТПВ, пресує їх, перевозить і розвантажує в місцях утилізації. 12-кубове  сміттєвозне обладнання встановлено на середньотонажному шасі нового покоління безкапотних автомобілів КрАЗ-5401Н2. Шасі, вантажопідйомністю 4300 кг, обладнано 160-сильним дизельним двигуном Євро 5, шестиступінчастою механічною КП, комфортабельною кабіною. Є і додаткове обладнання – снігоприбиральний відвал із шириною робочої зоні 2300 мм. Спецмашина дуже маневрена з мінімальним радіусом повороту 7 м. У кабіні - додатковий кнопковий пульт управління світловими приладами і спецобладнанням. Управління підйомом-опусканням бункера сміттєвоза здійснюється в ручному режимі в задній частині бункера. Є запасні інструмент і пристосування.

Другий експонат - 25-тонний автокран на базі капотного шасі 6х4 КрАЗ-65053. Комплектація - стандартна, із додаткових опцій - у кабіні обігрівач, ремені безпеки і кондиціонер, колеса з протекторами підвищеної прохідності. Чотирьохсекційна кранова установка має 80 тм максимального вантажного моменту, висоту підйому 27,1 м і 3600 робочу зону.

 Топ-менеджери і фахівці збутових структур підприємства, що працюють на виставці, відзначили небувалу різноманітність і значну кількість представлених експонатів, а також велику кількість компаній, що виготовляють комунальну техніку. При цьому вони відзначили дуже слабку відвідуваність виставки профільними структурами, у порівнянні з іншими роками. Потреба в комунальній техніці висока, - відзначали практично всі відвідувачі експозиції КрАЗ - фахівці з різних регіонів України. Катастрофічний брак саме таких універсальних сміттєвозів, як КрАЗ-5401, - компактних, маневрених, із додатковим обладнанням для роботи і в зимовий період. Але разом вони відзначили слабку платоспроможність через або відсутності прийняття бюджету або через його недостатню кількість.

За підсумками виставки напрацьовано ряд нових важливих контактів, досягнуто попередні домовленості зі співробітництва та укладені партнерські угоди. Це дозволить «АвтоКрАЗу» працювати на перспективу для більш широкого застосування вітчизняного продукту в житлово-комунальній сфері країни.

 
Кількість переглядів 1775

Архів новин