nn

Черговий комбінований КрАЗ для ООН

29 січня, 2014

«АвтоКрАЗ » виготовив , згідно технічних умови контракту з ООН , укладеного в кінці 2012 року, черговий універсальний спецавтомобіль КрАЗ-63221 «Дорожник». Нагадаємо, що контракт з ООН на поставку партії з восьми одиниць комбінованої техніки на шасі КрАЗ був підписаний ПАТ « АвтоКрАЗ » торік. Придбана ООН українська спецтехніка була відправлена на адресу Міністерства Громадських Робіт Афганістану. Закупівля та доставка автомобілів були виконані Управлінням ООН із Обслуговування проектів (ЮНОПС) у рамках двох проектів щодо запобігання надзвичайних ситуацій та забезпечення готовності до стихійних лих, що фінансуються японським урядом.
Базою «Дорожника» став автомобіль-усюдихід КрАЗ-63221 колісної формули 6х6 зі стандартним оснащенням: двигун ЯМЗ- 238ДЕ2 (330 к.с.), коробка передач 9JS150ТА, однодискове зчеплення MFZ 430.

На повнопривідний КрАЗ встановлено підмітально -прибиральне обладнання виробництва турецької фірми KATMERCILER - провідного виробника різного устаткування для утримання доріг .

Вакуумне обладнання KAT/RSW6 (KATMERCILER) оснащене гідравлічним приводом від автономного двигуна потужністю 85 кВт , 6-кубовим бункером для сміття і пилу і баком для води об'ємом 1500 л . Крім цього, до складу комунально-дорожнього обладнання автомобіля входить лезо снігоприбиральної машини Kalnik шириною 3,2 м виробництва фірми RASCO (Хорватія) з гідравлічним приводом від шасі. Конструкція снігоприбирального відвалу дозволяє проводити його легкий монтаж/демонтаж, що дає можливість щосезонної експлуатації із утримання доріг: взимку - для розчищення від снігу, влітку - для прибирання від сміття і пилу.

Окрім іншого, універсальний дорожній автомобіль має кондиціонер і систему ABS .

Поставлена раніше до Афганістану спецтехніка КрАЗ задіяна на прибирання та очищення від снігу головної транспортної артерії - перевалу Саланг і віддаленій провінції Гор . До загону дорожніх рятувальників КрАЗ незабаром приєднається і виготовлений комбінований КрАЗ- 63221 , який в даний час готується до відправки споживачеві .

Слід зазначити, що « АвтоКрАЗ» є офіційним зареєстрованим постачальником ООН техніки як цивільного, так і військового призначення. Раніше автомобілі КрАЗ неодноразово поставлялися для потреб ООН для несення служби в миротворчих контингентах в різних «гарячих» точках. Основним фактором для чергового вибору ООН марки КрАЗ стала бездоганна робота наших вантажівок, їх унікальні витривалість і прохідність.

Генеральний директор Управління з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Афганістану Мохаммад Даім Какар, під час передачі в Кабулі універсальної спецтехніки КрАЗ Міністру громадських робіт Наджибули Оджані, дав високу оцінку КрАЗів. Серед іншого ( з матеріалу сайту Управління ООН з обслуговування проектів ( ЮНОПС ) www.unops.org ) він зазначив: «Завдяки українській техніці вдасться уникнути багатьох смертей , що відбуваються кожну зиму, з огляду на  важкі погодні умови »

 

Кількість переглядів 1703

Архів новин