nn

КрАЗ з газовим двигуном успішно пройшов черговий етап сертифікаційних випробувань

15 липня, 2014

Перспективний автомобіль з газовим двигуном КрАЗ-5401К2 успішно завершив черговий етап сертифікаційних випробувань за гальмівним властивостям на відповідність правилам ЄЕК ООН № 13.10. Випробування проходили на полігоні Науково-дослідного інституту Knorr-Bremse в м. Будапешт (Угорщина).

Нагадаємо, що безкапотне шасі КрАЗ-5401 колісної формули 4х2, на базі якого було встановлено комунальне обладнання, створено в середині минулого року. Його відмінною особливістю є оснащення високоефективним газовим двигуном M906LAG (Євро 5) виробництва компанії Daimler потужністю 280 к.с., завдяки чому автомобіль має надзвичайно низьку витрату палива, підвищений ресурс і мінімальну емісію. Відразу ж після створення автомобіль відправився на експлуатаційні випробування в різні регіони України. Після їх успішного проходження, КрАЗ з газовим двигуном поетапно проходить сертифікаційні випробування.

Під час комплексу випробувань на відповідність правилам ЄЕК ОН, гальмівні властивості автомобіля-шасі КрАЗ пройшли особливо ретельну перевірку. При цьому автомобіль проходив випробування як в спорядженому стані, так і з 12-тонним баластом.

Під час проходження випробувань, а також під час доставки автомобіля своїм ходом туди і назад (а це в цілому більше 4000 км) всі системи автомобіля КрАЗ працювали в штатному режимі, несправностей і збоїв систем і агрегатів автомобіля не виникало. Проведені сертифікаційні гальмівні випробування підтвердили відповідність автомобіля необхідним параметрам, що засвідчує Сертифікат відповідності.

В даний час автомобіль КрАЗ-5401К2 з газовим двигуном готується до відправки на завершальний етап сертифікаційних випробувань, після чого дорога йому буде відкрита до країн Євросоюзу. 
  

Кількість переглядів 2203

Архів новин