nn

«КрАЗ» суттєво збільшив виробництво і збут

05 листопада, 2014

У жовтні «АвтоКрАЗ» в черговий раз продемонстрував позитивну динаміку росту, істотно збільшивши виробничі показники по всіх напрямках. Темп зростання товарної продукції в порівнянних цінах до вересня склав 219%.

На головному конвеєрі Кременчуцького автозаводу в жовтні вироблено 216 автомобілів - рекордний з початку поточного року показник. Цей результат в 2,4 рази перевершує аналогічний торік, і на 34% більше результату вересня. Всього з січня по жовтень підприємством виготовлено 1110 автомобілів: збільшення на 53,3%, в порівнянні з аналогічним показником минулого року.

В загальному обсязі виготовлених підприємством машин частка бортових автомобілів склала 40%, спецтехніки - 33%, 26% шасі -, сідельних тягачів - на 1%.

Минулого місяця також зросли і продажі: всього підприємство в жовтні реалізувало 205 машин, що більше на 26%, ніж у вересні, і в 1,6 рази - минулорічного аналогічного показника.

Відбулося зростання і по іншим видам продукції, виробленої ПАТ «АвтоКрАЗ». Зокрема, виробництво запасних частин з початку року склало більше 45 млн. грн, зростання до минулого року становить майже на 27%. На 21% збільшилася по відношенню до минулого року і виробництво литва, склавши близько 54,7 млн. грн.

У  жовтні, згідно з планом ОКР і НДР на 2014 рік, було виготовлено нове двовісне шасі КрАЗ-5444 (4х2), яке спроектовано з урахуванням максимальної уніфікації та адаптації під різні силові установки та спецнадбудови. На нього встановлено вакуумне підмітально-прибиральне обладнання провідного турецького виробника Katmerciler. Цей комунальний автомобіль і ще дві новинки жовтня - універсальні дорожні машини, створені КрАЗом спільно з компанією «Спецбудмаш» (м. Бровари): спецавтомобіль КрАЗ-5401К2 (4х2) з повним комплектом піскорозкидального та поливомийного обладнання, та комбінований дорожній автомобіль з солерозкидувальним і снігоприбиральним обладнанням на базі самоскида КрАЗ-7511С4 (6х4), зараз експонуються в Києві на XII Міжнародній спеціалізованій виставці «КомунТех 2014».

В даний час колектив підприємства активно працює над виконанням заходів з підготовки цехів до зими, а також займається питаннями якості, оптимізації виробництва з метою зниження собівартості продукції, виготовленням нових моделей автомобілів КрАЗ, згідно плану дослідно-конструкторських робіт.

Кількість переглядів 1836

Архів новин