nn

Нова спецтехніка КрАЗ вдало дебютувала в столиці

11 листопада, 2014

4 - 7 листопада в Києві відбулася XII Міжнародна спеціалізована виставка "КомунТех 2014», на якій «АвтоКрАЗ» вперше представив українським споживачам відразу три новинки.

Дві з них створені КрАЗом в партнерстві з компанією «Спецбудмаш» (м.Бровари) - українським виробником спецнадбудов. Це дорожник КрАЗ-5401К2 (4х2) з повним комплектом піскорозкидального та поливо мийного обладнання, і комбінований дорожній автомобіль з солерозкидувальним і снігоприбиральним обладнанням на базі самоскида КрАЗ-7511С4 (6х4).

Універсальний дорожник КрАЗ-5401Н2 базується на новому двовісному шасі КрАЗ-5401, максимально уніфікованому і адаптованому під різні силові установки та спецнадбудови. Оскільки солерозкидувальне, поливо мийне обладнання та снігоприбиральний відвал легко монтуються і демонтуються, спецмашина може використовуватися комунальниками цілорічно.

Спецмашина оснащена рядним шестициліндровим двигуном ЯМЗ-536 (Euro 4) потужністю 312 к.с., агрегатованим з однодисковим зчепленням MFZ 430 і коробкою передач 9JS150ТА.

Друга новинка створена на базі тривісного самоскида нового покоління КрАЗ - 7511С4 (6х4) із збільшеною до 27 т вантажопідйомністю. Цей універсальний комбінований дорожній автомобіль з солерозкидувальним і снігоприбиральним обладнанням призначений для посипання обмерзлих доріг інертними матеріалами та антиожеледними реагентами, а також очищення доріг від снігу. Процес роботи солерозкидувального обладнання повністю автоматизований: бортовий комп'ютер дозволяє водієві прямо з кабіни проводити коректування параметрів його роботи в залежності від погодних умов.

Автомобіль оснащений 400-сильним дизельним рядним двигуном WP12.400E40 екологічного класу Євро 4, з потенціалом забезпечення Євро-5. У силову установку входить зчеплення MFZ-430 і коробка передач 9JS200ТА.

Самоскид КрАЗ-7511С4 обладнаний новою 14-кубовою самоскидною платформою напівкруглого перетину з телескопічним підйомним механізмом «Binotto». Солерозкидувальним і снігозбиральне обладнання легко демонтується, тому в теплу пору автомобіль може бути використаний для перевезення різних вантажів.

Третя нова спецмашина - муніципальний автомобіль в складі вакуумного пилососа виробництва турецької фірми KATMERCILER, розміщеного на новому універсальному шасі КрАЗ-5544Н2 (4х2).

Всі три машини із сучасною комфортабельною безкапотною кабіною Hubei (MAN-F2000), що має оптимальне співвідношення ціна-якість і володіє високими ергономічними показниками робочого місця водія. За бажанням клієнтів на автомобілі можуть встановлюватися двигуни компаній Weichai або Deutz.

Представлені КрАЗом на виставці комунальні новинки викликали непідробний інтерес у відвідувачів виставки, велика частина з яких - керівники міських адміністрацій та комунальних підприємств, автодорів, а також механіки і водії експлуатуючих організацій. Серед гостей експозиції компанії КрАЗ був і перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон. Генеральний директор «КрАЗу» Роман Черняк детально ознайомив керівника профільного Міністерства з вітчизняними новинками, їх технічним характеристиками, розповів про можливості компанії з виробництва комунальної та дорожньої техніки, планах на перспективу. Він підкреслив, що підприємство готове в повному обсязі забезпечити дорожні та комунальні структури всіх регіонів України різної спецтехнікою, оснастити її на вимогу замовника необхідними комплектуючими та обладнанням, встановити додаткові опції. КрАЗ готовий виконати імпортозаміщення в країні ефективної вітчизняною технікою, яка не поступається, а за деякими параметрами перевершує закордонні аналоги.

В. Кістіон, в свою чергу, дав високу оцінку українським дорожникам, підкресливши, що уряд націлений на курс підтримки національного виробника, що гряде зима, і універсальні дорожні машини КрАЗ просто незамінні для підтримки порядку на дорогах.

Таку ж думку після огляду машин висловили й інші відвідувачі експозиції КрАЗа, що вселяє в вітчизняного виробника впевненість щодо розвитку модельного ряду спецтехніки КрАЗ для комунальних і дорожніх служб.

Кількість переглядів 2503

Архів новин