nn

Арсен Аваков: «Нарешті Краз-Шрек! Будемо сильні і підготовлені — буде мир на нашій землі і ворог не поткнеться! Міцнішаємо!»

17 лютого, 2015

Остання інформація з приводу надходження нових бронеавтомобілів КрАЗ-5233 Шрек з'явилася в фейсбуці на сторінці Міністра МВС Арсена Авакова (https://www.facebook.com/oleg.omelnytskiy/posts/788462301246435) «Машини до місця! У найближчі дні надійдуть на озброєння в підрозділи Нацгвардії на передовій - в штурмові і бойові підрозділи: в Азов, Батальйон ім. Кульчицького, Харківську оперативну бригаду.

Всього кілька днів тому, 7 лютого, з Олександром Турчиновим передавали броньовані "Спартани" з нової бойовою вежею для полку «АЗОВ» Національної гвардії. Всього вісім днів пройшло - а ніби дуже давно .. стільки подій.

Всі шість переданих тоді на фронт «Спартанів» брали участь у вчорашньому бою під Широкино. Відмінно працювали, під керуванням наших воїнів. Частина - вже прийняли на себе і кулі і осколки снарядів ворога. Вже доведеться вести відновлення. Але це війна - і техніка повинна працювати на нашу армію. Подзвонив Андрій Білецький - хвалив Спартан .. Шкода немає запасу.

Вчора вночі також працювали Кразівські броньовані Раптори - перекидаючи по дорозі Артемівськ - Дебальцеве наших спецназівців Нацгвардії на зміцнення Дебальцеве, яке атакується бойовиками.

До речі, працювали Раптор на тій самій дорозі, яку, зі слів Гав-ньюз і московських балакунів, - ми не контролюємо. Так що хлопці воюють, як слід, техніка допомагає і дуже потрібна. І сьогодні її не вистачає!

І ось сьогодні прибули нові Шреки -  КрАЗ-5233НЕ («Shrek-APC»)

Потужний, дизельний, 18-ти тонний броньовик 4х4 для пересування спецназу. Балістичний захист: STANAG 4569 рівень 2, бронювання сконструйовано таким чином, що куля випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля не проникне всередину, не зустрівши на своєму шляху елементів броні, можливість прострілу в результаті рикошету також мінімізована.

Захист від вибухів - STANAG 4569 рівень 2а і 2б: підрив міни (6 кг в тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або під днищем автомобіля.

Конструкція корпусу - V-подібне днище, розсіює силу удару від вибуху, спрямованого на пасажирів.

Лобове скло - куленепробивна прозора броня, багатошарове скло, внутрішній шар з полікарбонату.

Будемо сильні і підготовлені - буде мир на нашій землі і ворог не поткнеться! Міцнішаємо!

Кількість переглядів 1913

Архів новин