nn

КрАЗ продовжує модернізацію обладнання

18 березня, 2015

ПАТ «АвтоКрАЗ», планомірно нарощуючи обсяги виробництва, навіть в умовах гострого дефіциту грошових коштів, пов'язаного з кризою банківської системи в Україні, продовжує проводити заходи з модернізації виробничої бази. Так цех шасі агрегатного виробництва, після модернізації системи ЧПУ трьох токарних напівавтоматів 1740, отримав високопродуктивне обладнання, яке безперебійно видає якісну продукцію.

Для проведення успішної модернізації даного обладнання, технічним фахівцям КрАЗа довелося освоїти нову систему управління з ЧПУ, яку виробляє Харківський завод систем ЧПУ «Вестлаб», так як такі роботи технічним службами КрАЗа проводилися вперше. Паралельно із заміною системи управління з ЧПУ проводився капремонт електричної частини обладнання. На роботи з модернізації устаткування було витрачено близько 150 тис. грн.

Модернізовані токарні напівавтомати відіграють дуже важливу роль у технологічному процесі виробництва комплектуючих автомобілів КрАЗ. На них виробляються дві важливі деталі: цапфа і кульова опора. Вони праце- та металозатратні, серед оброблюваних деталей в цеху шасі. До модернізації на токарних напівавтоматах 1740 стояла стара, ще 80-х років, система управління, виробництва НДР. Через фізичну зношеність часто відбувалися відмови ЧПУ, що призводило до періодичних тривалих простоїв, і, відповідно, впливало на виконання виробничих завдань. Завдяки проведеній модернізації повністю виключені простої і можна з упевненістю розрахувати час, коли готова продукція піде далі по технологічному циклу. Але найголовніше - зросли продуктивність праці і якість продукції, що випускається.

Слід зазначити, що в 2014 році тільки на модернізацію та ремонт обладнання ПАТ «АвтоКрАЗ» направило понад 22,5 млн. грн.

Кількість переглядів 1473

Архів новин