nn

Черговий відновлений Кугуар виїхав до Нових Петрівців

03 липня, 2015

Черговий відновлений КрАЗ переданий Нацгвардії -  це другий серйозний іспит КрАЗа перед військовими за поточний тиждень. На цей раз приймали броньований автомобіль КрАЗ-Кугуар, який після ретельного огляду заступника з технічної частини і водія, відправився в Нові Петрівці, місце своєї постійної прописки.

Після підписання акту прийому-передачі офіцер розповів, що автомобіль був пошкоджений в зоні ведення бойових дій на сході країни. Екіпаж повертався із завдання, потрапив під сильний обстріл, з-під якого спробував вийти. При цьому, щоб уникнути зіткнення з цивільним транспортом, які вийшли на зустрічну смугу, і численними воронками на дорозі, що утворилися від вибуху снарядів, маневруючи, наїхав колесом на великий камінь. Машину різко занесло в сторону і кілька разів перевернуло. Пошкодження автомобіля виявилися серйозними, але чотири людини екіпажу не постраждали.

 

Відновлювальні ремонтні роботи КрАЗ-Кугуаром були досить трудомісткими. Зокрема, замінено лобове скло, відновлені диски задніх коліс, корпус блоку управління лебідкою, захисні решітки фар і поворотів, амортизатори передньої підвіски і кермової колонки, замінений рульовий механізм і багато іншого.

Як новенький, - оцінили відновлений автомобіль приймальники. Військові подякували Кременчуцький автозавод і працівників за друге життя їх вірного помічника. Офіцер зазначив, що броньований автомобіль у них в частині використовують за призначенням, як транспортуючу, а не бойову машину. Зі своїми функціями КрАЗ-Кугуар дуже добре справляється. Він не розуміє претензій, що звучать на адресу Кугуарів, з приводу її бойових якостей, відзначаючи, що це не БТР і не танк.

Як БТР ми її не використовуємо, - зазначив він. Та й водії у нас офіцери-контрактники з досвідом роботи по 8-10 років, які знають, як управляти, що виключає поломки через недосвідченість або невміле водіння.

Як дуже актуальним він зазначив питання щодо забезпечення запчастинами та витратними матеріалами, які на складах військових підрозділів повинні бути в наявності та  необхідній кількості. Але через брак коштів у Нацгвардії доводиться витрачати дорогоцінний час на очікування доставки в частину всього необхідного. Так, БТРи, які вийшли з ладу, вже рік стоять на приколі, в очікуванні необхідних запчастин. І це замість того, щоб нести бойову службу на передовій.

Прощаючись, він подякував за хороший зворотний зв'язок з виробником, за оперативну допомогу фахівців КрАЗа по будь-якому зверненню, відгуки на прохання доопрацювати або підсилити той або інший вузол автомобіля.

Удачі вам, хлопці. КрАЗ разом з вами служить народу України!

Кількість переглядів 1702

Архів новин