nn

Легендарний 255-й — знову в строю, на службі Вітчизні

14 липня, 2015

Нещодавно Міністерству оборони України було презентовано новий мобільний банно-пральний комплекс (МБПК), призначений для Збройних Сил України, який обладнаний на шасі автомобіля КрАЗ. Про це розміщена інформація на сайті МО України.

Новий мобільний комплекс виготовлений земляками КрАЗу - Крюківським вагонобудівним заводом. Він являє собою два контейнери, встановлених на базі легендарного «лаптьожника» - КрАЗ-255Б1 із причепом.

В одному з контейнерів обладнано відділення для прання, сушки та прасування натільної білизни та одягу. У технічному відсіку розміщуються дві дизель-генераторні установки для автономного енергозабезпечення, а також спеціальне обладнання для підключення до зовнішньої мережі.

В іншому контейнері знаходиться мобільний банний модуль, в якому передбачена можливість нагріву води з використанням як рідкого, так і твердого палива.

Спецавтомобіль виготовлявся згідно тендерних умов, оголошених МО. Однією з умов було розміщення МБПК на шасі автомобільних транспортних засобів, що виготовляються або наявних в Україні.

При створенні комплексу шасі автомобіля КрАЗ-255Б1 піддалося певній доробці. Зокрема, доопрацьована рама, розміщення запасного колеса, встановлені домкрати-аутригери, що забезпечують горизонтування автоматичних пральних машин, розміщених в контейнері і ін.

255-й - символ свого часу, знову в строю, тепер уже з МБПК на «спині». Надійність і довговічність автомобілів КрАЗ ні в кого не викликає сумніву - це перевірений часом і дорогами великовантажний богатир.

Хоча довговічність КрАЗів - не тільки гордість підприємства, але й одна з його проблем. Адже термін експлуатації автомобілів становить 30 років і більше, тому Замовник може не звертатися кілька десятиліть, придбаваючи лише запасні частини для ремонту та обслуговування.

Простота в обслуговуванні та ремонті, а також високий рівень уніфікації моделей сімейства дозволяють давати автомобілям друге життя. Так сталося і цього разу.

Кількість переглядів 2158

Архів новин