nn

2015 й - рік випробувань на міцність. «КрАЗ» вистояв і впевнено крокує вперед!

04 січня, 2016

ПАТ «АвтоКрАЗ» у 2015 році відпрацював із повною віддачею: вистояв під кризовими політичними та економічними ударами, при цьому продемонстрував позитивні результати своєї виробничої діяльності. Всього у минулому році на головному конвеєрі підприємства виготовлено  1401 автомобіль (темп зростання до 2014 року склав 101%). Кразівці вважають цей результат великої і важливою перемогою! На тлі різкого падіння обсягів виробництва в українському автомобілебудуванні, зупинки багатьох підприємств галузі і промисловості в цілому, стагнації різних сегментів внутрішнього і зарубіжних ринків, зниження споживацького попиту, стрімкого стрибка цін на газ, електроенергію та комплектуючі, КрАЗу - одному з небагатьох підприємств галузі, вдалося спрацювати стабільно і динамічно. Протягом 2015 року - поквартально і за підсумками півріччя, спостерігається позитивна динаміка зростання обсягів виробництва. Друге півріччя стало більш результативним за перше: виготовленням 824 автомобілів підприємству на 43% вдалося збільшити показник перших шести місяців. Четвертий квартал лідирує серед попередників за показником виробництва - 417 автомобілів. Найрезультативнішим місяцем минулого року став грудень: на склад готової продукції було здано 182 автомобіля. Цей показник на 53% вищий результату листопада 2015 року, і на 7%  -  торішнього аналогічного показника. В останньому місяці року, що минає, 72% виготовленої продукції склали експортні замовлення, решта - для внутрішнього ринку.

У загальному обсязі виробленої продукції більшу частину - 58%, склали бортові моделі, 30% - шасі, тягачів виготовлено 6%, спецтехніки - 4%, самоскидів -2%. Крім основного виду продукції - вантажних автомобілів, Кременчуцький автозавод виготовив 21 одиницю причіпної техніки: 16 причепів і п'ять напівпричепів, таким чином на 75% збільшивши свій торішній результат.

Вся вироблена в 2015 році підприємством продукція відвантажена споживачам. Із загального обсягу відвантажень в 2015 році продукції експорт склав 40%, українським споживачам реалізовано 60%.

Важливим підсумком минулого року трудовий колектив КрАЗу вважає виконання в строк важливого державного оборонзамовлення, а також ряду зовнішньоекономічних контрактів, тендерних зобов'язань перед українськими та зарубіжними партнерами.

У 2015 році виконано великий обсяг дослідно-конструкторських робіт з розробки нових і модернізації серійних моделей. Модельний ряд 2015 року поповнився кількома новими моделями. Серед них - полегшений автомобіль-шасі КрАЗ-5401 (4х2), максимально уніфікований із різними силовими установками і спецнадбудовами, лінійка важкої бронетехніки КрАЗ-Ураган (8х8) і КрАЗ-Фіона (6х6), чотиривісний самоскидом КрАЗ-7233С4 (8х4), автомобіль-шассі колісної формули 4х4 із двома керованими мостами під установку спецобладнання та ін. Крім цього на серійні автомобілі КрАЗ були адаптовані двигуни компанії Форд, розроблений і виготовлений причіп-шасі вантажопідйомністю 15 тонн, значно розширена лінійка спецавтомобілів на базі КрАЗа, призначених для комунального та дорожнього господарства країни.

У 2015 році компанія активно займалася питаннями якості. Протягом року у виробництві впроваджено багато заходів щодо підвищення надійності автомобілів КрАЗ, налагоджено зворотній зв'язок з експлуатуючими структурами.

У 2016 році ПАТ «АвтоКрАЗ» має намір не зупинятися на досягнутому і зробити все можливе для нарощування обсягів виробництва і продажів, поліпшення соцпакета своїх працівників, створення нових моделей і виведення їх на ринки України та зарубіжжя. Крім цього в поточному році буде продовжена робота по зниженню витрат на виробництво продукції, підвищенню ефективності виробництва і якості продукції, що випускається.

Кількість переглядів 2577

Архів новин