nn

«ТКШЗ» розширив номенклатуру своєї продукції

12 квітня, 2016

Токмацький ковальсько-штампувальний завод - підприємство групи КрАЗ і давній стратегічний партнер Кременчуцького автозаводу, планомірно розширює номенклатуру продукції, що випускається. У першому кварталі поточного року освоєні і впроваджені у виробництво технології штампування виробів із алюмінієвих і титанових сплавів, що дозволить підприємству вийти на нові ринки збуту, а також додатково завантажити виробничі потужності і поповнити бюджет компанії.

Традиційно ПАТ «ТКШЗ» виробляє широку номенклатуру поковок, велика частина з яких - понад 66% в загальному обсязі продажів, призначена для Кременчуцького автозаводу. Це шестерні, вали, маточини, хрестовини, шатуни, вилки, важелі та ін. Крім цього підприємство виробляє продукцію для вагоно- і сільськогосподарського машинобудування, гірників тощо.

Криза в економіці України, а також різке падіння машинобудівного комплексу привели до відчутного зниження потреби в сталевих поковках. Це і стало визначальним при впровадженні штампування виробів із алюмінієвих і титанових сплавів. Нова продукція - більш складна за технологією і будовою. Використання нових, неймовірно міцних сплавів збільшить ресурс поковки, її міцність, експлуатаційні характеристики і застосовність. В даний час на «ТКШЗ» в опрацюванні більше 20 позицій виробів із алюмінієвих сплавів і сім позицій  - з титану. Усі вони затребувані на ринку України, що йде курсом імпортозаміщення, в якості альтернативи більш дорогим закордонним аналогам.

Для впровадження на ТКШЗ передових технологій штампування нових виробів спеціалісти заводу провели модернізацію низки одиниць основного і допоміжного технологічного обладнання. Окрім серйозної роботи із модернізації була виготовлена абсолютно нове штампове оснащення, впроваджені нові для заводу технології нагріву, штампування і контроль не сталевих поковок.

Підсумком цієї роботи стало успішне схвалення споживачами алюмінієвих і титанових поковок виробництва ПАТ «ТКШЗ». Продукція підприємства сьогодні затребувана не тільки в автомобілебудуванні, але і інших галузях промисловості. Тим самим український виробник поковок зміг «заявити про себе» на абсолютно нових ринках і вийти на його нові сегменти, де раніше не був присутній.

Фото: www.pokovka.com.ua

Кількість переглядів 2486

Архів новин